Morden på Rue Morgue (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med Adobe-kryptering (0.8 MB)
Om Adobe-kryptering
Språk
Svenska
Serie
Klassiska deckare (del 40)
Utgivningsdatum
2016-03-18
Förlag
Virvelvind Förlag
Översättare
Magnus Alexander Goldschmidt
ISBN
9789176771105
Morden på Rue Morgue (e-bok)

Morden på Rue Morgue (e-bok)

E-bok (EPUB - DRM), Svenska, 2016-03-18
21
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det här är en av litteraturens mest berömda böcker eftersom det är den allra första detektivromanen, publicerad redan år 1841.
I stort sett alla deckare som skrivits de senaste 150 åren har lånat drag från "Morden på Rue Morgue".

I den här e-boken får du läsa om de extremt blodiga och våldsamma morden på en äldre dam och hennes dotter. Polisen är helt handfallen eftersom brotten begicks i ett låst rum och utan att någon utanför husets enda dörr sett något misstänkt.

I berättelsen får vi följa hur den franske deckaren Auguste Dupin på bara några timmar löser fallet genom ett analytiskt tankearbete.

Författaren Edgar Allan Poe (1809-1849) är en av historiens mest inflytelserika skribenter. Hans noveller och romaner gav upphov till flera litterära genrer, bland annat skräck och science fiction. Några av hans mest kända verk är "Korpen" (1845) och "Den svarta katten" (1843). Edgar Allan Poe avled under mycket mystiska omständigheter i oktober 1849.

Den här texten översattes till svenska av Magnus Alexander Goldschmidt (1824-1889) år 1860. Översättaren arbetade till vardags som lärare i Stockholm men hann ändå översätta en stor mängd böcker från både tyska och engelska. Några av de mest kända författarna han arbetade med var Gustave Flaubert och Benjamin Franklin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Edgar Allan Poe