Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Makttrilogin (del 2)
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2019-09-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
475 g
SAB
Hc
ISBN
9789176971987

Modermakt

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-21
231
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Martin Lindahl borde vara överlycklig. Hans önskan att bli pappa har gått i uppfyllelse. Döttrarna Elsa och Anna är hans ögonstenar. Men livet som pappa har visat sig vara mer komplicerat än han kunnat föreställa sig. Yngsta dottern Anna har en funktionsnedsättning som ger hela familjen utmaningar. Tillvaron är intensiv och vardagspusslet är svårt att lägga. Hustruns komplicerade förhållande till sin dominanta mamma gör inte saken lättare. Förhållandet börjar knaka i fogarna.

En dag springer Martin på kvinnan han aldrig kunnat glömma - hon som fortfarande finns i hans drömmar. Han inser att han måste tygla sina känslor för att inte äventyra familjetillvaron. Men när en tragedi drabbar familjen får svärmodern fritt spelrum och hela Martins liv kastas omkull.

Modermakt är den fristående uppföljaren till boken Livmodermakt och andra delen i Modertrilogin. Den ger en stark inblick i en mans perspektiv på moderskapet.

Erika Rockborn föddes 1963 i Linköping. Idag bor hon i Norrköping och arbetar som distriktsläkare i Söderköping med specialiteten Allmänmedicin. Erika brinner för skrivandet och skriver gärna ner allting på sin mobil, och det var i mobilen hela debutromanen Livmodermakt tog form. Erika är en hängiven fantast av art noveau och samlar på allt som har med stilarna att göra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Modermakt
 2. +
 3. Egenmakt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Egenmakt av Erika Rockborn (inbunden).

Köp båda 2 för 462 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Modermakt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Härlig bok om vardagliga ting
  Bokdjungeln , 10 augusti 2021

  Jag började med att läsa den sista delen i denna triologi och läste sedan den första boken för att nu landa i bok nummer 2 som blir den sista för mig.
  Jag tycker fortfarande inte att man måste läsa böckerna i ordning då en ändå kan hänga med i handlingen. Men sen så klart är det lättare att läsa dom i den ordning de släppts då de ändå bygger på varandra. Men som sagt, absolut inget måste enligt mig.
  Jag står nog fast vid att del 3 är den bästa, men denna bok kommer strax efter.
  Va... Läs hela recensionen

 2. Underbar bok ur en mans perspektiv

  Många härliga glimtar ur vardagslivet med hög igenkänning. Relationsdrama som är så intressant att ta del utav, en guldgruva för oss som älskar relationsdrama.
  Är skriven ur en mans perspektiv och det är så grymt bra gjort.
  Rekommenderar även första delen Livmodermakt. Läses med fördel i ordning.

 3. Underbar
  @bettan_bokprataren (Örebro), 23 september 2020

  Uppföljaren till Livmodermakt, Modermakt tar vid några år senare från att del 1 slutat.
  Martin jobbar på, både yrkesmässigt och med sin relation till Madeleine, men dessvärre känns det som allt håller på att glida honom ur händerna.
  Precis som i den första delen i den här trilogin så skriver Erika en feelgoodbok med lite mörka undertoner och det finns något djupare i berättelsen än bara vardagliga göranden.

  Återigen fångar Erika det manliga perspektivet och det känns som jag... Läs hela recensionen

 4. En underbar relationsroman
  veronicas_bok_bak_liv, 17 januari 2020

  Modermakt är uppföljaren till boken Livmodermakt och är del två i serien Modertriologin. Jag har läst den första boken och böckerna bör läsas i ordning för att enklare förstå och hänga med i storyn. Efter att läst den första boken som var en fullpoängare för mig så hade jag höga förväntningar på denna bok och går det att lyckas skriva ytterligare en fullpoängare - och jag säger bara WOW det går absolut. Som den första boken så älskade jag även denna. Boken är skriven ur ett manligt perspektiv... Läs hela recensionen

 5. En roman som engagerar!
  Lollos bokhörna, 3 oktober 2019

  Jag tycker om den här boken! Boken tar vid några år efter att den förra boken "Livmodermakt" slutade. Vi får återigen följa Martin och hans perspektiv. Han borde vara överlycklig då hans önskan om att bli pappa har gått i uppfyllelse. Döttrarna är hans ögonstenar, men livet är lite mer komplicerat än så då yngsta dottern har en funktionsnedsättning med allt vad det innebär. När sedan en tragedi i familjen inträffar så kastas livet omkull.

  Boken är en feelgoodbok med lite mörkare unde... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Erika Rockborn