Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Makttrilogin (del 3)
Antal sidor
302
Utgivningsdatum
2020-09-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
215 x 140 x 25 mm
Vikt
463 g
SAB
Hc
ISBN
9789176971994

Egenmakt

(7 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-09-21
227
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Äntligen har Martin fått den stora familj han alltid drömt om. Visserligen ser den inte riktigt ut som han hade tänkt. Numera har han både ex-fru och bonusbarn. Och sin före detta svärmor Birgitta och hennes intriger verkar han aldrig bli av med. Men nu när han passerat livets mitt är det ändå hans egna barn som har blivit det centrala i livet.

Martin är lycklig i sitt förhållande med Lisette men det är något som tär. Jobbet som läkare tar alltför mycket tid och när en kollega blir sjuk börjar de extra timmarna att slita på relationen. Samtidigt blir det allt tydligare att något inte står rätt till med hans dotter. Martin kämpar med att få balans i tillvaron. Vilka prioriteringar måste han göra mellan kärleken, barnen och jobbet? Vad är egentligen viktigt i livet och hur kan han ta tillbaka makten över sitt eget liv?

Egenmakt är den fristående uppföljaren till Livmodermakt och Modermakt. Det är en berättelse fylld med värme, mänsklighet och tankar om vad som verkligen har betydelse i livet.

Erika Rockborn föddes 1963 i Linköping. Hon är bosatt i Norrköping och arbetar i Söderköping som distriktsläkare. Hon är specialist i Allmänmedicin och har verkat som läkare i drygt 30 år. De senaste åren har hon även undervisat i patientbemötande på läkarprogrammet vid Linköpings universitet. För ett antal år sedan drabbades Erika av en stroke. På vägen tillbaka till full funktion antecknade hon i sin mobiltelefon, främst för minnets skull. En dag dök karaktären Martin Lindahl upp när hon satt och antecknade. I mobilen har de tre romanerna, Livmodermakt, Modermakt och Egenmakt, tagit form.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Egenmakt
 2. +
 3. Modermakt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modermakt av Erika Rockborn (inbunden).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Egenmakt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 4+
  Bokdjungeln , 23 november 2020

  Detta är alltså en fristående uppföljare till böckerna Livmodermakt och Modermakt. Jag håller verkligen med om att man inte behöver ha läst de förgående böckerna för att uppskatta denna.
  Texten flyter fram på ett lättsamt sätt och handlingen drivs på i ett bra tempo.
  Boken tar upp vardagliga situationer och om hur livet kan vara med sina toppar och dalar. Det låter kanske inte så roligt att läsa om men om sanningen ska fram så har det varit otroligt spännande. Jag har haft svårt att... Läs hela recensionen

 2. Feelgood ur ett manligt perspektiv
  Lollos bokhörna, 22 oktober 2020

  "Egenmakt" är den tredje delen om distriktsläkaren Martin där vi får följa Martin i vardagen på arbetet och livet i övrigt med sin familj, vänner, barn, bonusbarn, kärlek och exfru. Han har nu den stora familj han alltid har velat haft. Men så händer något som gör att relationen med sambon blir orolig och situationen håller på att glida honom ur händerna.

  Det här är en mycket välskriven bok med både bra flyt och driv framåt. Erika skildrar vardagshändelser väldigt realistiskt och ges... Läs hela recensionen

 3. Säger bara WOW!
  veronicas_bok_bak_liv, 11 oktober 2020

  Det här är den tredje och fristående delen i makttriologin. Jag har tidigare läst både Livmodermakt och Modermakt och fullkomligt älskat dessa böcker. I denna bok får man fortsätta att läsa om Martin Lindahls liv allt från hans arbete som läkare på vårdcentralen till vardagslivet hemma med barn, kärlek, exfru och vänner. Han har nu äntligen fått det han så länge drömt om en stor familj, men blir det som Martin har drömt om?

  Jag säger bara WOW! En stor eloge till författaren Erika so... Läs hela recensionen

 4. Svårt att sluta läsa när du väl börjat
  Stinas_boksida, 3 oktober 2020

  Martin som alltid önskat sig en stor härlig familj, lever nu det livet med Lisette. Jobbet som omtyckt läkare tar mer tid än Lisette accepterar, och när en kollega blir sjuk, tar han på sig ännu mer jobb. Relationen hemma slits mer och mer.

  Så får Lisette ett erbjudande hon inte vill tacka nej till, känner att hon måste passa på nu innan hon blir för gammal. Barnen kämpar med funktionshinder och tuffa tonårsproblem. Martin känner hur allt i hans liv rasar.

  Vad ska han ta sig... Läs hela recensionen

 5. Underbart relationsdrama med feelgoodkänsla
  @bettan_bokprataren (Örebro), 23 september 2020

  Med ett stänk av vemod och med en tår i ögat inser jag nu att jag läst klart den här helt underbara trilogin Makttrilogin

  Jag kan inte annat än att säga, hon gjorde det igen och ta mig tusan... den här tredje och avslutande delen är ännu ett strå vassare än de tidtagare. Och betänk då, de två första var superbra!

  Det här är en relationstrilogi men som helt klart även platsar under epitetet feelgood. Fast då självklart inte söt och tillrättalagd, men som ändå har det där härl... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Erika Rockborn