Bakslaget : radikalt etablissemang, konservativa medborgare (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2018-05-24
Förlag
Timbro
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
202 x 137 x 10 mm
Vikt
222 g
SAB
Occ
ISBN
9789177031291
Bakslaget : radikalt etablissemang, konservativa medborgare (häftad)

Bakslaget : radikalt etablissemang, konservativa medborgare

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-05-24

Slutsåld

Men på senare år har något hänt. Pessimismen inför Sveriges framtid är utbredd, den progressiva samhällssynen utmanas av konservativa attityder, migrationspolitiken har stramats åt men många vill ha ännu mindre invandring. Var femte svensk sympatiserar med Sverigedemokraterna.

Mönstret känns igen från andra länder, men ändå är det något som inte stämmer.

Medan det i länder som USA och Storbritannien främst är grupper som känner sig åsidosatta som protesterar sker det svenska bakslaget även bland välutbildade och välavlönade grupper.

Markus Uvell följer denna reaktion till dess källor. Fram träder bilden av en politisk och medial agenda som under lång tid varit betydligt mer radikal än vad medborgarna efterfrågat. Nu kommer bakslaget.

Markus Uvell är konsult, författare och tidigare chef för tankesmedjan Timbro.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bakslaget : radikalt etablissemang, konservativa medborgare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig och trovärdig analys
    Lars Åhlin, 13 december 2018

    Uvell har skrivit en intressant, i mitt tycke mycket trovärdig och balanserad, analys av åsiktsklyftan mellan "populister" och etablissemang. Som underlag för boken använder han i hög grad en egen enkätundersökning. Resultaten i denna är kanske inte överraskande, men det är ändå irriterande att det saknas ens en tillstymmelse till metod-redovisning för denna. Men som som idégivare till fortsatt debatt fungerar boken utmärkt.

Visa alla 1 recensioner