Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-04-16
Upplaga
3
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Ledarskap i klassrummet : Handbok för arbetsro och effektivt lärande
Dimensioner
210 x 147 x 6 mm
Vikt
190 g
SAB
Eaad,Emia:b,Emia-c
ISBN
9789177410805
Ledarskap i klassrummet : handbok för arbetsro och effektivt lärande (häftad)

Ledarskap i klassrummet : handbok för arbetsro och effektivt lärande

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-04-16
289
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ledarskap i klassrummet av John Steinberg har använts som cirkel- och fortbildningsbok i hundratals skolor. Den här upplagan har reviderats och uppdaterats efter Lgr 11 och innehåller bland annat ett nytt förord och nya exempel.

Hur får jag elevernas uppmärksamhet i början av ett arbetspass? Kan jag slippa ständiga förhandlingar om ordningsfrågor? Hur anpassar jag ledarskapet till gruppens mognadsnivå?

Många lärare vill individualisera undervisningen och träna eleverna i att arbeta självständigt. Utmaningen är att ändå behålla ledarskapet och tydligheten i vilka regler och förhållningssätt som gäller.

Boken består av tjugo korta kapitel och är upplagd som en praktisk handbok med diskussionsfrågor och övningsuppgifter att arbeta med på egen hand eller tillsammans med kollegor. Kapitlen tar bland annat upp hur man får eleverna att komma igång i arbete på ett effektivt sätt, hur man kan använda sitt kroppsspråk för att styra elevernas uppmärksamhet och hur man skapar tydliga spelregler som gäller för alla i klassrummet.

John Steinberg är fil. dr i pedagogik, författare och föreläsare. Han har bland annat skrivit böckerna Lärarskicklighet, Att vända en klass, Fyrtio minuter, hundratals beslut och Uppdrag vikarie.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ledarskap i klassrummet : handbok för arbetsro och effektivt lärande
  2. +
  3. Ledarskap i klassrummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ledarskap i klassrummet av Christer Stensmo (häftad).

Köp båda 2 för 586 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ledarskap i klassrummet : handbok för arbetsro och effektivt lärande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Inte läsvärd
    Andersson, 3 juli 2018

    Trodde jag skulle få konkreta förslag om hur jag kan utveckla mitt ledarskap. Finns viserligen några förslag men boken består främst av kommentarer kring hur man inte ska handla och uppmaningar om att man ska observera andra lärare. Inte värd pengarna

Visa alla 1 recensioner