Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-04-16
Upplaga
3
Förlag
Gothia Fortbildning AB
Originaltitel
Ledarskap i klassrummet : Handbok för arbetsro och effektivt lärande
Dimensioner
210 x 147 x 6 mm
Vikt
190 g
SAB
Eaad,Emia:b,Emia-c
ISBN
9789177410805
Ledarskap i klassrummet : handbok för arbetsro och effektivt lärande (häftad)

Ledarskap i klassrummet : handbok för arbetsro och effektivt lärande

(9 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-04-16
367
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ledarskap i klassrummet : handbok för arbetsro och effektivt lärande Kan levereras innan julafton
Ledarskap i klassrummet av John Steinberg har använts som cirkel- och fortbildningsbok i hundratals skolor. Den här upplagan har reviderats och uppdaterats efter Lgr 11 och innehåller bland annat ett nytt förord och nya exempel.

Hur får jag elevernas uppmärksamhet i början av ett arbetspass? Kan jag slippa ständiga förhandlingar om ordningsfrågor? Hur anpassar jag ledarskapet till gruppens mognadsnivå?

Många lärare vill individualisera undervisningen och träna eleverna i att arbeta självständigt. Utmaningen är att ändå behålla ledarskapet och tydligheten i vilka regler och förhållningssätt som gäller.

Boken består av tjugo korta kapitel och är upplagd som en praktisk handbok med diskussionsfrågor och övningsuppgifter att arbeta med på egen hand eller tillsammans med kollegor. Kapitlen tar bland annat upp hur man får eleverna att komma igång i arbete på ett effektivt sätt, hur man kan använda sitt kroppsspråk för att styra elevernas uppmärksamhet och hur man skapar tydliga spelregler som gäller för alla i klassrummet.

John Steinberg är fil. dr i pedagogik, författare och föreläsare. Han har bland annat skrivit böckerna Lärarskicklighet, Att vända en klass, Fyrtio minuter, hundratals beslut och Uppdrag vikarie.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ledarskap i klassrummet : handbok för arbetsro och effektivt lärande
 2. +
 3. Att vända en klass : från oro till fokus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att vända en klass : från oro till fokus av John Steinberg, Åsa Sourander (häftad).

Köp båda 2 för 734 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Ledarskap i klassrummet : handbok för arbetsro och effektivt lärande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sakande konkreta exempel
  EV, 25 juli 2021

  Jag saknade mer konkreta exempel på hur jag som lärare ska kunna stärka ledarskapet i klassrummet. Boken var dock lättläst, men jag kände att innehållet mest skrapade på ytan.

 2. Bra handbok
  Anna Wångdahl Padilla, 12 januari 2021

  Lätt att ta till sig, saklig och med bra avsnitt om hur du kan använda den i kollegialt i utvecklingsarbete kring ditt ledarskap.

 3. Inte läsvärd
  Andersson, 3 juli 2018

  Trodde jag skulle få konkreta förslag om hur jag kan utveckla mitt ledarskap. Finns viserligen några förslag men boken består främst av kommentarer kring hur man inte ska handla och uppmaningar om att man ska observera andra lärare. Inte värd pengarna

Visa alla 3 recensioner