En av fyra (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (394.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Nina Zanjani
Utgivningsdatum
2023-01-18
Upplaga
2
Förlag
Printz Publishing
ISBN
9789177716815

En av fyra Ljudbok

(63 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-01-18

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
På ett bibliotek i staden Blomdala jobbar fyra kvinnor med olika härkomst, familjeförhållanden och syn på livet. En bär på en livsfarlig hemlighet, men hur ska man veta det när hon inte vågar berätta om sina mörka hemförhållanden? Det kan vara vem som helst av de fyra.

Eva är närmare sextio år och nybliven chef för biblioteket. Hon verkar ha ett till synes lugnt och trevligt liv med maken, men ingen vet att hon en gång i tiden flydde Blomdala. För Malin är familjen det viktigaste och hennes liv är i det närmaste Instagram-perfekt. Men hennes man har ingen aning om att hon ibland fantiserar om en annan. Märta är den alternativa tjejen som äntligen träffat kärleken på Tinder. Men känner hon honom verkligen? Städerskan Sadiha drömmer om att ta plats och om andra arbetsuppgifter, men motarbetas av sin familj. Ska hon våga ta chansen till ett nytt liv?

När Eva börjar riva ner de hierarkiska murarna på biblioteket kommer de fyra kvinnorna allt närmare varandra. Men det sätter farliga bollar i rullning ...

En av fyra är en spännande relationsroman om fördomar och vänskap, som också sätter fingret på en av våra viktigaste samhällsfrågor - kvinnomisshandel.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av En av fyra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den här boken
  -, 22 maj 2024

  En angelägen bok, skriven med ömhet, kärlek och klarsyn. Uppläsningen lite staccato-aktiv så det får man ha överseende med. Det här är en bok som berör och roar.

 2. Jättebra
  -, 19 maj 2024

  Spännande och intressant bok, som berör en, rekommenderar den varmt! Ser framemot fler av samma författare!

 3. Viktig berättelse
  -, 6 april 2023

  En fin men också otäck berättelse om våld och förtryck.

 4. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 21 februari 2023

  Betyg: 5 av 5 - 📚 - Jag har läst två böcker tidigare av författaren Jessika Devert. Det är dom två böckerna Dagboken jag aldrig skrev och Dagboken jag faktiskt skrev, i kategorin feelgood. Dom fick 3,5 respektive 4 i betyg från mig. Den här boken, som heter En av fyra, tycker jag mer är en roman än en feelgood, om man nu ska sätta en genre på boken. Jag tyckte väldigt mycket om den, och kan varmt rekommendera den. Den är mycket välskriven, gripande, spännande, berörande, viktig, och väldigt, väldigt bra.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Jessika Devert