De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel (pocket) NY
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Stockholms pärlor (del 1)
Antal sidor
495
Utgivningsdatum
2024-04-10
Upplaga
3
Förlag
Printz
Översättare
Mats Foerster
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
257 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789177718796
Vanliga sökord
kvinnorna på grand hotell

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel

(14 röster)
Pocket,  Svenska, 2024-04-10
89
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
I början av 1900-talet är Stockholm en stad i förändring. Medan rika drömmer om större bostäder med alla de nya faciliteter som pengar kan erbjuda, drömmer de fattiga om mat till familjen, en rimlig lön och färre råttor på gatorna.

Vid vattnet mitt emot slottet tronar Grand Hôtel, den omtalade juvelen i turistnäringen. Men hotellet är i ekonomisk knipa och styrelsen behöver en särskild kvinnas begåvning för att lyfta hotellet till nya höjder. Wilhelmina Skogh äger ett pärlband av hotell längs de svenska järnvägarna, och ser Grand Hôtels potential och betydelse för staden. Men hon är en lika fruktad som respekterad chef.

Samtidigt anländer den unga Ottilia till storstan från Rättvik för att påbörja sin anställning på det mytomspunna hotellet. Tillsammans med ett gäng andra kvinnor får hon kämpa mot orättvisor och hinder i en mansstyrd bransch. Kvinnor förväntas ju sköta hemmet - men vad är ett hotell om inte ett hem?

De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel är en svepande historisk feelgoodroman, med underbara karaktärer och ett rejält mått jävlar anamma. Ruth Kvarnström-Jones har fått en unik inblick i Grand Hôtels historia och bjuder oss på en spektakulär resa genom vår kulturhistoria. Detta är den första delen i serien Stockholms pärlor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De fenomenala fruntimren på Grand Hôtel
 2. +
 3. Au revoir Agneta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Au revoir Agneta av Emma Hamberg (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ruth Kvarnström Jones

 • Julstök i Halleholm

  Ruth Kvarnström Jones

  Hösten har anlänt till Halleholm, det idylliska skärgårdssamhället utanför Stockholm. Lovisa Lindegrens liv har äntligen ordnat upp sig: hon har stora planer inför julen på stans bästa bageri och kärleken mellan henne och Axel spirar. Men minnena ...

 • Nya drömmar i Halleholm

  Ruth Kvarnström Jones

  Tredje delen i den omtyckta familjesagan om människorna i Halleholm! Vintern går mot vår i Halleholm, det idylliska skärgårdssamhället utanför Stockholm. För Lovisa Lindegren, stolt ägare av stadens bästa bageri, har livet ordnat upp sig ordentlig...