Sömngåtan : Den nya forskningen om sömn och drömmar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2018-05-21
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Nils Håkanson
Originaltitel
Why we sleep - unlocking the power of sleep and dreams
Medarbetare
Thunfors, Eric (form) / Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
225 x 140 x 25 mm
Vikt
610 g
SAB
Vef
ISBN
9789177750277
Sömngåtan : Den nya forskningen om sömn och drömmar (inbunden)

Sömngåtan : Den nya forskningen om sömn och drömmar

(47 röster)  |  Läs 10 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-21
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Forskare har upptäckt en ny revolutionerande behandling som förlänger ditt liv, förbättrar ditt minne och gör dig mer kreativ. Den håller dig smal och minskar sockersuget. Den skyddar dig mot cancer och demens, parerar influensa och förkylning, minskar risken för hjärtattack,stroke och diabetes. Dessutom gör den dig lyckligare och hjälper mot ångest och depression. Är du intresserad?

Det handlar alltså om sömn. En av de viktigaste delarna av våra liv, men en del vars betydelse vi ständigt förminskar. Tills nyligen har vetenskapen inte heller kunnat svara på varför vi sover och vad sömnen gör med oss. I Sömngåtan berättar hjärnforskaren och sömnexperten Matthew Walker om de senaste årens banbrytande forskning kring vad som händer när vi sluter ögonen i sängen och varför sömnen både är en mirakelkur och helt livsavgörande. Han förklarar hur sovandet förändras under olika skeden i livet, vad drömmarna gör med oss och hur man bäst får en god natts sömn samt inte minst, varför sömnbristen får sådana katastrofala följder för oss som individer och för vårt moderna, sorgligt sömnsvälta samhälle. Resultatet är en fascinerande bladvändare som faktiskt kan förändra ditt liv.

"Överraskande, nyttig, energisk En ögonöppnare." The Guardian

"Det här är briljant populärvetenskapligt skrivande: tillgängligt, lockande och informativt." Times Literary Supplement Book of the Year

"Rekommenderad läsning till nattygsbordet." New York Times Book Review
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Sömngåtan : Den nya forskningen om sömn och drömmar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Sömn universalmedicin
  kenneth lundgren, 7 april 2020

  Efter att ha läst boken så är jag besviken. Författaren har ett mycket okritiskt förhållningssätt till sina kunskaper, det känns som om författaren tror att sömn och brist på sömn är lösning på allt. För mig känns boken lite "ljusblå" det är väl endast skavsår som sömn inte biter på.

 2. Väldigt läsvärd!
  Lena G, 16 november 2019

  Mycket bra bok som förklarar hur viktig sömnen är för oss. Man får förståelse varför vi har så olika tider då vi vill lägga oss och vakna under olika faser i livet. Det är inte vår karaktär utan vår biologi som styr. Bra tips hur man kan förbättra sin sömn. Mycket viktig information om hur sömnbrist kan påverka hela samhället och våra liv. Vill man veta mer finns flera podcasts och även TED Talk där författaren medverkar.

 3. Toppen!
  Jesper, 30 augusti 2019

  Intressant och lärorik bok som jag glatt kan rekommendera till vem som helst. Som läsare behöver du inte ha en några bakgrundskunskaper för att kunna ta åt dig materialet.

 4. Den absolut bästa boken om sömn, köp den !!!!!

  Har läst massor inom hälsa och sömn, har även min utbildning inom detta område.
  och ändå tror jag nästa att jag lärde något nytt och viktigt på varenda uppslag, inte konstigt att den är en internationell superbästsäljare.

  Jätte bra språk och översättning gör den samtidigt väldigt lättläst.

  Och har man inte själv svårt att somna, har någon ikring sig som har det, eller lever på lite sömn jämt eller i perioder.... å så sömnens alla kopplingar till koncentration, psykiskt v... Läs hela recensionen

 5. Sömngåtan avtäckt

  Fantastisk informativ bok för en informationsnörd som jag. Jag älskar att grotta ner mig i fantastiska fakta. Boken är mycket välskriven, fräsch och up to date!

 6. Köp denna bok
  Eva Järnesjö, 11 mars 2019

  Såvitt jag kan bedöma är fakta ovedersägliga. Presentationen är något omständlig och gör det svårt
  att ta till sig allt. Man får ta sig god tid - med andra ord inte en bok som man lånar på biblioteket och hinner läsa ut på tre veckor. Bättre att äga den för att kunna gå tillbaka då och då.

 7. Mycket bra bok
  LasseBry, 13 augusti 2018

  Nu gäller det att få ens barn och barnbarn att läsa boken så att de värdesätter en god sömn. För egen del får jag kämpa med att släcka lampan innan midnatt,

 8. Mycket bra bok
  Anna, 7 augusti 2018

  Visar tydligt, med referenser, vikten av att sova 7-8 timmar per natt. Intressant om NREM- och REM-sömnens betydelse för vårt välbefinnande. Och hur störningar i vårt sömnmönster försämrar vår förmåga att fungera och vår livslängd.

 9. Ett måste för alla!
  Lennart Gröndal, 23 juli 2018

  Boken är en gåva till mänskligheten och kan bidra till att ditt liv blir sååå mycket bättre utan annan kostnad än boken. Alla borde läsa den. Den kan bidra till bättre hälsa, bättre lärande i skolan och ett friskare liv från fosterstadiet till döden. Också alla myndigheter och institutioner borde ta till sig denna kunskap och stimulara personalen att tillämpa den i sömnen. Hur lätt kan det bli?

  Vänligen
  Lennart Gröndal

 10. Mycket intressant och ett lättfattligt språk.
  Marianne Sandberg, 9 juli 2018

  Det här är en bok jag verkligen rekommenderar. Jag blev helt såld. Dessutom är den väldigt angelägen. Önskar andra publicerade forskarrapporter redovisades på ett lika lättfattligt språk.

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av Matthew Walker