Sömngåtan : den nya forskningen om sömn och drömmar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2018-05-21
Upplaga
1
Förlag
Ordfront Förlag
Översättare
Nils Håkanson
Originaltitel
Why we sleep - unlocking the power of sleep and dreams
Medarbetare
Thunfors, Eric (form) / Jais-Nielsen, Eva (form)
Dimensioner
225 x 140 x 25 mm
Vikt
610 g
SAB
Vef
ISBN
9789177750277
Sömngåtan : den nya forskningen om sömn och drömmar (inbunden)

Sömngåtan : den nya forskningen om sömn och drömmar

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-21
99
Förboka gärna! Vi skickar boken tidigast 25/2.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Forskare har upptäckt en ny revolutionerande behandling som förlänger ditt liv, förbättrar ditt minne och gör dig mer kreativ. Den håller dig smal och minskar sockersuget. Den skyddar dig mot cancer och demens, parerar influensa och förkylning, minskar risken för hjärtattack,stroke och diabetes. Dessutom gör den dig lyckligare och hjälper mot ångest och depression. Är du intresserad?

Det handlar alltså om sömn. En av de viktigaste delarna av våra liv, men en del vars betydelse vi ständigt förminskar. Tills nyligen har vetenskapen inte heller kunnat svara på varför vi sover och vad sömnen gör med oss. I Sömngåtan berättar hjärnforskaren och sömnexperten Matthew Walker om de senaste årens banbrytande forskning kring vad som händer när vi sluter ögonen i sängen och varför sömnen både är en mirakelkur och helt livsavgörande. Han förklarar hur sovandet förändras under olika skeden i livet, vad drömmarna gör med oss och hur man bäst får en god natts sömn samt inte minst, varför sömnbristen får sådana katastrofala följder för oss som individer och för vårt moderna, sorgligt sömnsvälta samhälle. Resultatet är en fascinerande bladvändare som faktiskt kan förändra ditt liv.

"Överraskande, nyttig, energisk En ögonöppnare." The Guardian

"Det här är briljant populärvetenskapligt skrivande: tillgängligt, lockande och informativt." Times Literary Supplement Book of the Year

"Rekommenderad läsning till nattygsbordet." New York Times Book Review
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sömngåtan : den nya forskningen om sömn och drömmar
 2. +
 3. Skydda din hjärna : om tarmbakteriernas förmåga att läka och skydda din hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skydda din hjärna : om tarmbakteriernas förmåga... av David Perlmutter, Kristin Loberg (pocket).

Köp båda 2 för 154 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sömngåtan : den nya forskningen om sömn och drömmar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok
  LasseBry, 13 augusti 2018

  Nu gäller det att få ens barn och barnbarn att läsa boken så att de värdesätter en god sömn. För egen del får jag kämpa med att släcka lampan innan midnatt,

 2. Mycket bra bok
  Anna, 7 augusti 2018

  Visar tydligt, med referenser, vikten av att sova 7-8 timmar per natt. Intressant om NREM- och REM-sömnens betydelse för vårt välbefinnande. Och hur störningar i vårt sömnmönster försämrar vår förmåga att fungera och vår livslängd.

 3. Ett måste för alla!
  Lennart Gröndal, 23 juli 2018

  Boken är en gåva till mänskligheten och kan bidra till att ditt liv blir sååå mycket bättre utan annan kostnad än boken. Alla borde läsa den. Den kan bidra till bättre hälsa, bättre lärande i skolan och ett friskare liv från fosterstadiet till döden. Också alla myndigheter och institutioner borde ta till sig denna kunskap och stimulara personalen att tillämpa den i sömnen. Hur lätt kan det bli?

  Vänligen
  Lennart Gröndal

 4. Mycket intressant och ett lättfattligt språk.
  Marianne Sandberg, 9 juli 2018

  Det här är en bok jag verkligen rekommenderar. Jag blev helt såld. Dessutom är den väldigt angelägen. Önskar andra publicerade forskarrapporter redovisades på ett lika lättfattligt språk.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Sömngåtan : den nya forskningen om sömn o...