Allvarligt talat : livet, hur fan gör man? (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
271
Utgivningsdatum
2020-10-26
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form) / Nylén, Kristoffer (form)
Dimensioner
218 x 140 x 22 mm
Vikt
422 g
SAB
D
ISBN
9789177751274
Allvarligt talat : livet, hur fan gör man? (inbunden)

Allvarligt talat : livet, hur fan gör man?

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-10-26
149
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Bob Hansson har länge svarat på frågor i Allvarligt talat i P1 i Sveriges radio och hans program är omåttligt populära. Kanske beror det på hans öppna svar som får lyssnaren att blicka inåt och se hur vi ofta bär svaren inom oss.

I boken Allvarligt talat. Livet, hur fan gör man? har Bob Hansson gjort ett urval från sina radioprogram. Det är svar på frågor som läsarna har ställt men förstås också frågor som Bob ibland ställt sig själv.

Resultatet är en bok som likt en god vän, hjälper till att vrida och vända på frågorna vi alla har inom oss. Som varför lycka och ängslan så ofta hänger ihop? Eller varför man måste vara där allt händer? Eller vad som är motsatsen till evigheten? Allvarligt talat är en varm bok som hjälper oss att tackla oss själva och omvärlden. För är det något vi alla håller på och undersöker hela tiden så är det just detta: Livet, hur fan gör man egentligen?

"Bob Hansson är trovärdig och värd att lyssna på även när han säger sådant vi kanske redan visste eller just därför, förmodligen för att han alltid verkar genuint nyfiken och talar till frågeställarna (och läsarna av den här boken) som medmänniskor."
BTJ, David Björklund

"Du vet när en är en ynk som fryser som satan, tycker livet är lite piss och en lägger sig under ett täcke och tre filtar och bara kapitulerar och tar hand om sig själv? Kanske någon snäll typ till och med kommer med te? DEN känslan ger dessa texter. Kapitulation för att livet är lika med rasrisk. Livet är fan inte enkelt men det här är en tröstebok att plocka fram för att stötta både sig själv och andra. Och trots att det bara är ord känns det lite enklare med just dessa ord. Jag brukar inte vilja riva ut sidor ur böcker men den här boken ber nästan om det. Jag vill sätta upp texter på kylskåpet så jag kommer ihåg att jag redan passar in. Du ingår redan. Som Bob skriver. Betyg: 5/5"
Bokmums, bokblogg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allvarligt talat : livet, hur fan gör man?
 2. +
 3. Vårt enda liv : sekulär tro och andlig frihet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vårt enda liv : sekulär tro och andlig frihet av Martin Hägglund (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Allvarligt talat : livet, hur fan gör man?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En medmänsklig klokbok
  Anna Bokmal, 6 februari 2021

  Ja. Livet ja. Hur fan gör man?
  En fråga som jag har ställt några gånger. Det har hänt att jag trott mig ha koll på livet, för att snart inse att det bara var en illusion. Igen. I min naiva ungdom tänkte jag att bara jag nådde den magiska 40 plus-gränsen, så skulle det ramla på plats. Livet. Som av sig själv. Kontroll på tillvaron, vem jag är och vill, och förstås och fotriktiga skor. Så klart blev det inte så. Med möjligt undantag för skorna då.

  Trots allt; jag ger inte upp ho... Läs hela recensionen

 2. Bästa Bob
  Fredrik Esplund, 31 december 2020

  Klokskap i kubik! Livets "enkla" frågor avhandlas med omsorg, djup och kärlek. Varje gång jag lägger ner den är det med en varm känsla i bröstet.

 3. Alltså, den här Bob
  enkoppoenbok , 2 december 2020

  Alltså, den här Bob. Allvarligt talat. Han är ju underbar. Vilka texter, sådana tankegångar och den humorn. Jag vet inte hur många gånger jag dragit på munnen, fnissat och skrattat högt. Bob besitter en förmåga utöver det vanliga i att förmedla tankar och känslor, högt och lågt, med ett allvar där humorn är ständigt närvarande. Med sin värme, humor och klokhet väcker Bob tankar hos läsaren och därför gör sig boken bäst ett kapitel i taget.
  Allvarligt talat - Livet, hur fan gör man får t... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Bob Hansson