Återvinningscentralen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-11-05
Förlag
Ordfront Förlag
Medarbetare
Edenvik, Josefine (form)
Illustratör/Fotograf
Ulrika Linder
Dimensioner
200 x 138 x 11 mm
Vikt
234 g
SAB
Hci
ISBN
9789177751311
Återvinningscentralen (häftad)

Återvinningscentralen

(32 röster)  |  Läs 9 recensioner
Häftad Svenska, 2020-11-05
178
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Återvinningscentralen skildrar Ulrika Linder sin jobbvardag på en återvinningscentral. Det är långa dagar av sopor, svett och ständiga möten med rättfärdiga typer som tror sig veta bäst men i det här fallet har kunden alltid fel.

Återvinningscentralen visar sig också vara en skådeplats för spillror av minnen och förunderligheter när det bland soporna hittas bröllopsklänningar och gamla foton, en flådd krokodil, otaliga elektriska fotbad och en samling levande kräftor.

Med en stor dos humor, fantastiskt detaljerade teckningar och absurda foton ger Ulrika Linder ett unikt vittnesmål från Prylsveriges kyrkogård.

Varje dag bär på något nytt. En inlämnad sprängdeg. Dödligt gift i flaska. Eller skinnet av en hel nilkrokodil som leder till samtal med Skansen om hotade arter. En ny arbetsskildrare och humorist är född. Ren, alldeles ren, läsglädje. Anneli Jordahl, Aftonbladet

Återvinningscentralen är inte bara årets roligaste och mest träffsäkra bok. Den är också en uppvisning i konsumentupplysning av första klass och borde köpas in av alla Sveriges kommuner och distribueras till alla hushåll i vårt avlånga land. Rekommenderas varmt! Andreas Mars på Shazam.se

...en underhållande och samtidigt tankeväckande och ytterst allmängiltig arbetplatsskildring. Nils Palmeby, Nerikes Allehanda
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Återvinningscentralen
 2. +
 3. Min vän Dahmer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min vän Dahmer av Derf Backderf (häftad).

Köp båda 2 för 337 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Återvinningscentralen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En sann bok
  Sabine JANSSON, 23 maj 2022

  Den bästa boken då jag arbetar på en återvinningscentral. Så mycket som stämmer hade en avkopplande stund och mina arbetskamrater vill låna den.

 2. Återvinning
  Lars Levahn, 3 september 2021

  En underhållande kursbok för oss som ofta besöker återvinningen. Träffande beskrivningar av oss besserwissrar. Borde vara obligatorisk läsning för alla.

 3. Gör det roligare att återvinna!
  Linde, 27 juli 2021

  Underbar och pedagogisk serie! Tänk att jag äntligen fattade vad det är för skillnad på en förpackning och en vanlig plastburk!

 4. Återvinningscentralen
  Suzanne Andersson, 20 maj 2021

  Jobbar kommunalt. Kör flyttar, plockar skräp mm. Är på ÅVC minst 2ggr/v. Har sett det mesta av det som berättas om i boken. Skrattade så tårarna rann när jag läste den. Rekommenderas till ALLA skulle jag vilja säga.

 5. Bilderna tydliggör berättandet
  Ingrid Nettervik, 14 januari 2021

  Intressant sätt att förmedla kunskap om det viktiga med återvinning. Författaren skriver utifrån egna erfarenheter vilket blir tydligt och intressant. Bilderna tydliggör budskapet.

 6. Gåva
  Murti Maini, 14 januari 2021

  Alla som fick det som julgåva var mycket glada för boken.
  Bra för miljön
  Bra för alla som tänker på framtiden

 7. Underhållning och fakta i ett.
  Li, 4 januari 2021

  Boken bygger på träffsäkra bilder och kommentarer från en återvinningsstation. Alla läsare kan känna igen sig och skratta åt hur vi människor ofta försöker att ta den enkla vägen och smita från vårt gemensamma ansvar när det gäller att ta hand om vår egen skit. Boken är dessutom mycket pedagogiskt upplagd. Jag trodde att jag visste allt om att sortera sopor, men så var icke fallet. Jag lärde mig mycket som jag inte hade en aning om och jag önskar att boken når ut till många, inte minst till alla gymnasieelever.

 8. Så som det är
  Malin , 2 december 2020

  Hög igenkänningsfaktor, underhållande och lärorikt. Viktig fakta presenteras på ett lättsamt och underhållande sätt. Min man som aldrig läser annars läste igenom den på en timme.

 9. Pricksäkra teckningar och dräpande kommentarer

  Såg ett inslag på TV och blev nyfiken. Skyndade mej att beställa för att ge bort i julklapp. Måste erkänna att jag läst och skrattat mej igenom hela boken. Men den förtjänar verkligen att få ett långt liv och många läsare. Enda nackdelen är väl att jag ersätter planen att besöka alla Sveriges nationalparker med att istället börja avnjuta våra återvinningsanläggingar. Med Ulrika Linder som guide kastas man mellan igenkännande och överraskningar. Vi människor är allt bra roliga när vi minst an... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Ulrika Linder

 • Galagokalendern - Diskbänkstecknarens kaoskalender 2021

  Ulrika Linder

  Diskbänkstecknarens kaoskalender 2021 är en snygg, rolig och kaotisk samling bilder ur ett vardagsliv. Ulrika Linder är känd för sina kaotiska men pricksäkra illustrationer av småbarnslivet. Under instagram-namnet Diskbänkstecknaren skildrar hon v...