Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
154
Utgivningsdatum
2018-04-10
Förlag
Lind & Co
Översättare
Ylva Stålmarck
Originaltitel
The secret Lifes of Cows
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
197 x 142 x 10 mm
Vikt
315 g
SAB
Qdfe
ISBN
9789177791263
Kornas hemliga liv (inbunden)

Kornas hemliga liv

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-04-10
191
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Rosamund Young driver tillsammans med sin bror Kite s Nest Farm i Cotswolds, där nötkreaturen (liksom fåren, grisarna och hönorna) strövar fritt omkring. De behandlas med respekt och äter bara det gårdens ängar och fält erbjuder. Korna väljer själva var de ska beta och när de vill gå in i ladan. Deras personligheter får utvecklas fritt. En del är intelligenta, andra är trögtänkta. De kan vara fåfänga, hänsynsfulla, stolta, blyga eller påhittiga. Fat Hat föredrar män framför kvinnor. Chippy Minton vägrar att sova om benen är leriga och kräver alltid att bli ompysslad innan nattvilan. Jake gillar att sniffa Land Roverns avgaser. Nell och Juliet fick båda vita tjurkalvar. Den ena hade vit mule, den andra grå. Den förstfödde hälsade den sistfödde välkommen genom att förbluffad stirra på honom som i en spegel. Från den sekunden var de oskiljaktiga. De promenerade alltid sida vid sida och sov varje natt med huvudena vilande på varandra. De levade i en egen värld mitt i en stor flock såg de bara varandra. Kornas hemliga liv är en viktig bok som inspirerar till bättre djurhållning och samtidigt värmer läsarens hjärta, en riktig "feel good", full av underbara, humoristiska och hjärtknipande anekdoter. Young visar att kor älskar, leker och skapar livslånga vänskaper. De hjälps åt med barnpassning, de har antipatier och känner sorg. "En underbar bok. Fylld med märkliga insikter." BBC, Radio 4 "En liten, fantastisk bok om kor och hur de lever. De har familj och de har absolut vänner. Nu känner jag att jag förstår kor och när jag ser dem på fälten vill jag säga hej!" Clare Balding "En underbar, tänkvärd liten bok om kors intelligens." James Rebanks, författare till Fårbondens dagbok
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kornas hemliga liv
 2. +
 3. Trädets tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trädets tid av Christel Kvant (inbunden).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Kornas hemliga liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Kärleksfull bok om kor
  Elisabeth Törnquist, 12 december 2019

  Som djurägare en mycket roande och igenkännande bok. Kor är kloka om dom blir behandlade med respekt ock kärlek. Förtroende måste byggas även med kor.

 2. Glad att fler får se djurens olika karaktärer
  Villivonkansbooks, 30 juli 2019

  I kornas hemliga liv får vi följa med författaren hemma på gården Kite's Nest Farm bland alla djuren och främst korna. Det är en varm hyllning till alla olika personligheter och att författaren älskar alla sina djur speglas tydligt i texten. Jag är glad att denna bok skrivits och att den förhoppningsvis öppnar ögonen på fler människor, så de kan se att djur är egna tänkande individer med sina egna personligheter. Jag är själv uppväxt på en stor bondgård där vi hade alla möjliga djur och jag h... Läs hela recensionen

 3. En viktig bok
  Margareta Malmberg, 25 juni 2019

  Ger ny kunskap om hur vi människor kan kommunicera med våra husdjur genom att studera dem utan förutfattade meningar. Mycket intressant.

 4. Intressant.
  Plock99, 14 augusti 2018

  Underhållande med dessa finurliga kor. Lite väl mycket upprepningar samt långdraget i vissa stycken. Därav 4/5. Men rekommenderas alla gånger!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Rosamund Young