Flickan med sju namn: Min flykt från Nordkorea - Del 1 (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (109.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Flickan med sju namn (del 1)
Inläsare
Callin Öhrvall Delmar
Utgivningsdatum
2018-02-05
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789177792703
Flickan med sju namn: Min flykt från Nordkorea - Del 1 (ljudbok)

Flickan med sju namn: Min flykt från Nordkorea - Del 1 Ljudbok

(26 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-02-05

Styckköp

35

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Hyeonseo Lee växte upp under Nordkoreas brutala kommunistregim. Efter 1990-talets hungersnöd i landet började hon tvivla på propagandan och insåg att hon blivit hjärntvättad i hela sitt liv. När hon var sjutton år beslutade hon sig för att fly till Kina.

Lee kunde inte återvända hem eftersom hon och hennes familj riskerade fångenskap, tortyr och offentlig avrättning. Hon lärde sig snabbt kinesiska och anpassade sig för att överleva.

Tolv år senare återvände Lee till den nordkoreanska gränsen för att göra ett vågat försök att smuggla ut sin mor och bror ur landet och till Sydkorea en svår, dyr och mycket farlig resa.

Del 1: Hyeonseo växer upp i Hyesan nära gränsen mot Kina. Sju år gammal bevittnar hon sin första offentliga avrättning. Av nyfikenhet tar hon stegen över den bottenfrusna gränsfloden när hon är sjutton år, och börjar ett nytt liv.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Flickan med sju namn: Min flykt från Nordkorea - Del 1. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Livet i Nordkorea på 90-talet
    -, 18 december 2022

    I första delen berättar författaren om sitt liv i Nordkorea på 80- och 90-talet. Om propaganda, hur samhället var på 80-tal och tidigt 90-tal och vad som händer när en diktator dör och nästa ska ta vid. Samhället kollapsar, löner uteblir och det blir svält i landet.

  2. Stackars dessa människor
    Janptr, 30 augusti 2019

    Man har sett/hört/läst mycket men att lyssna på en flickas flykt från Nordkorea är bortom allt vad jag tidigare trott mig veta om landet. Så skrämmande regim att jag saknar ord....hoppas att folket någon gång i framtiden kommer från helvetet

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hyeonseo Lee