Om Betraktelse över själens passioner av António Lobo Antunes (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-04-13
Förlag
Modernista
ISBN
9789177810018
Om Betraktelse över själens passioner av António Lobo Antunes (e-bok)

Om Betraktelse över själens passioner av António Lobo Antunes (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2017-04-13
15
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Nyskrivet förord av Anders Cullhed, professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet, till António Lobo Antunes Betraktelse över själens passioner.

Om Betraktelse över själens passioner:

De växte upp tillsammans på en lantegendom i Lissabonstadsdelen Benfica, som godsägarens sonson och gårdskarlens pojke. När de möts tjugofem år senare är rollerna ombytta. Tjänstefolkets son är domare och förhör sin barndomsvän, som på goda grunder misstänks tillhöra en militant vänstergrupp som utfört terrorattentat. Under förhören väcks barndomsminnen hos båda. Domaren slits mellan sina lojaliteter. Ska han hjälpa vännen att fly från Portugal, eller ska han locka honom i en fälla? Så småningom inser de att de båda bara är brickor i ett större spel.

Betraktelse över själens passioner är den fristående första delen i António Lobo Antunes hyllade »Benfica-trilogi«. Lika mycket en suggestiv thriller om terrorism som en uppgörelse på prosa med både Portugals fascistiska förflutna och med falska romantiska föreställningar om revolutionen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »