Mordet på Gustav III (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (119.5 MB)
Språk
Svenska
Serie
Sveriges dramatiska historia
Inläsare
Anders Ekborg
Utgivningsdatum
2019-06-18
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177890584
Mordet på Gustav III (ljudbok)

Mordet på Gustav III (ljudbok)

(3 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-06-18

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
På kvällen den 16 mars 1792 träffas Sveriges konung Gustav III av ett skott i ryggen. Mannen som håller i pistolen är Jacob Johan Anckarström, men han är långtifrån ensam. Vid hans sida finns en hel sammansvärjning av adelsmän som under flera år känt ett växande missnöje med kungens politik.

Historikern Dick Harrison skildrar dramat på Operan i Stockholm liksom attentatets för- och efterspel. Han berättar om den enväldige regenten Gustav III, om upprorsmakaren Anckarström och om de andra personerna i det blodiga dramats centrum och periferi. Det är en mörk historia om tyranni, despotism, krig och statskupp. Men det är också en historia om mänskligt mod och beslutsamhet, om obändig frihetslängtan och en vilja att sätta allt på spel och vara beredd att ta den yttersta konsekvensen av de allra vidrigaste handlingar.

Bokserien Sveriges dramatiska historia lyfter fram spännande episoder och fascinerande tidsepoker ur den svenska historien. Här presenteras på ett fängslande sätt de människor och händelser som format det land vi idag lever i.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dick Harrison