Haven som skiljer oss åt (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2021-04-22
Förlag
Historiska Media
Översättare
Eva Andreasson
ISBN
9789177895558
Haven som skiljer oss åt (e-bok)

Haven som skiljer oss åt E-bok

(5 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-04-22

Styckköp

141

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En kvinna skadas i ett flyganfall i London år 1941. Hennes hus är raserat och hon vandrar planlöst längs gatorna. Hon minns ingenting ? inte sitt namn, inte sin adress, inte vilket år det är. Det enda hon vet är att hon har förlorat något mycket dyrbart.

På ett barnhem väntar den femårige Jack på att hans mamma ska komma och hämta honom. Åren går och när mamman dödförklaras skickas han med ett fartyg till Australien, där det är sagt att han ska få ett bättre liv. Men i det nya hemlandet blir inget som utlovat, och Jack tvingas arbeta hårt under hemska villkor. Det som håller honom vid liv är tankarna på modern ? han har inte gett upp hoppet om att hon en dag ska komma och hämta honom. Men hur ska hon hitta honom på andra sidan jordklotet?

Haven som skiljer oss åt är Gill Thompsons hyllade debutroman, baserad på verkliga händelser. Efter andra världskriget skickades tusentals förmodat föräldralösa barn till Australien. De brittiska myndigheterna släppte taget om barnen som tvingades överleva bäst de kunde i det nya landet, utan beskydd.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thompson Gill

  • Flickan på perrongen

    Thompson Gill

    Prag 1939. Den unga mamman Eva bär på en hemlighet. När nazisterna invaderar staden inser Eva att det enda sättet att sätta sin dotter Miriam i säkerhet är att skicka bort henne, även om det betyder att de aldrig kommer att ses igen. När Eva själv...