Värma händer (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Böckerna om Betty (del 2)
Antal sidor
482
Utgivningsdatum
2022-08-10
Förlag
Historiska media
ISBN
9789177899693
Värma händer (e-bok)

Värma händer E-bok

(21 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-08-10

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Stockholm, 1942. Den unga Betty från Hudiksvall är numera gift med sonen i doktorsfamiljen Molander där hon tidigare arbetade som hembiträde. Det är beredskapstider och ransonering men Betty tycks ha allt hon kan önska sig: en rar dotter, ett vackert hem i en av Stockholms nya villaförorter, tjusiga kläder och ett givande arbete på Småtrycksförlaget. Men hon är inte lycklig. Äktenskapet med Carl-Axel knakar i fogarna och hon oroas över makens oförmåga att handskas med pengar och alkohol. Hon grubblar också över vad som egentligen hände med dotterns verklige far, den judiska universitetslektorn Martin Fischer, som är spårlöst försvunnen.

En dag är Carl-Axel också borta och Betty måste reda ut hans trassliga affärer. Oron är stor över att hon och dottern Martina ska ställas på bar backe. Att kombinera modersrollen med yrkesarbete är inte lätt, särskilt som Betty har svårt att förlika sig med tanken på att själv ha ett hembiträde i hushållet. Av en slump får hon reda på att Martin lever - och bor i Gävle. Bara några timmars tågresa från Stockholm. Hennes ilska över hans svek är fortfarande stark, men ännu starkare är hennes önskan att återse honom.

I den efterlängtade uppföljaren till den kritikerrosade romanen Räkna hjärtslag får läsarna återigen möta den levnadsglada Viola, doktorsparet Molander, den rekorderlige Birger och journalisten Olof Morin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Värma händer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. 5 av 5
    @mariabokälskarejohansson ( Instagram) (Göteborg), 3 augusti 2023

    Den här var lika bra som den första boken om Betty. En välskriven och trovärdig bok med fina karaktärer. Den var även gripande och spännande. Ser fram emot nästa bok om Betty.

  2. Betyg: 4 av 5.
    Britt-Marie Kullin, 11 augusti 2022

    Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Värma händer, av författaren Katarina Widholm, är den andra delen i serien Böckerna om Betty. Den första boken heter Räkna hjärtslag, och den tyckte jag väldigt mycket om. Och jag blev inte besviken på den här andra boken, för den var nästan lika bra. Kan varmt rekommendera boken, men läs då den första delen först. Och jag ser fram emot att följa Betty i förhoppningsvis kommande böcker.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Katarina Widholm