Vi for upp med mor (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Jana Kippo-serien (del 2)
Utgivningsdatum
2019-04-25
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177951490
Vanliga sökord
jag for upp till mor
Vi for upp med mor (e-bok)

Vi for upp med mor E-bok

(22 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-25

Styckköp

49

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Modren har dött och vill begravas i sin hemby Kukkojärvi i norra Norrbotten. Tvillingarna jana och bror ärver hennes föräldrahem och blir snabbt varse att livet i Kukkojärvi är mycket annorlunda. De flesta människor lever enligt strikta religiösa regler där förbuden är många. Den som inte rättar in sig i ledet hamnar utanför, som snickaren Jussi och Magdalena. Bror lockas av bygemenskapen, de stora familjerna och männens självklara rättigheter. Jana gör sitt bästa för att bjuda motstånd, samtidigt som hon kämpar för att få ett avslut på den destruktiva relationen med john. När hon blir vän med sin jämnåriga kusin marta ser hennes man, som är pastor, inte med blida ögon på deras relation. Vi for upp med mor är en uppföljare till den hyllade debuten Jag for ner till bror. På ojämförlig prosa fortsätter Karin Smirnoff låta oss stifta bekantskap med glesbygdens olika gestalter, och återvändaren janakippo.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Vi for upp med mor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Slukande
  -, 9 januari 2021

  manisk fantastisk. ihållande. bra!

 2. Ovärklig med avsaknad av mening
  Eva Lilja, 27 oktober 2020

  Då jag uppskattar smirnoffs prosa så var denna boken för mörk för mig. Det kändes mycket som en upprepning av första boken. Det är ok att handlingen och händelser är totalt konstruerade. För mig så blev allt kvinnovåld och förnedring överdrivet och verkligheten har mer dimensioner än vad boken föreslår.

 3. Jana Kippo-antihjälten
  Sari, 26 september 2020

  Det här var en bok som jag inte kunde sluta att läsa. Till en början var det svårt att sätta sig in i själva sättet författaren skrivit dialoger och tankar på men så småningom tog jag det till mig. Jag både hörde och såg människorna framför mig. Livet i Smalånger ville jag ju bara veta mer om så jag slukade två böcker på en helg.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Karin Smirnoff