Sen for jag hem (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Jana Kippo (del 3)
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2020-10-28
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
30 x 180 x 110 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789177953203

Sen for jag hem

(227 röster)  |   Läs 23 recensioner
Pocket,  Svenska, 2020-10-28
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Janakippo lämnar Smalånger för att delta i en utställning i Stockholm. Där kommer hennes förflutna åter en gång i kapp henne, samtidigt som nya möjligheter öppnar sig. Kanske innebär det en chans till ett värdigt liv. Med kärleken och konsten som kraft. Om det inte vore för john bror diana och de andra som kallar från norr.

Med sina två första böcker om janakippo, Jag for ner till bror och Vi for upp med mor, etablerade sig Karin Smirnoff som en berättare av rang hyllad för sin särpräglade stil och djupt uppskattad för sin känsla för det mänskliga. Sen for jag hem är den dramatiska tredje romanen om janakippo som fullbordar trilogin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sen for jag hem
 2. +
 3. Vi for upp med mor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi for upp med mor av Karin Smirnoff (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 23 recensioner av Sen for jag hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En hel människa
  Rolf Lundin (Trosa), 30 augusti 2021

  Det blev en fin avslutning av denna romansvit, där hon äntligen kunde komma till ro efter begravningen av sin tvillingbror . Innan dess var hon en väldigt trasig människa.

 2. Inte som den första men älskar den ändå
  sandra, 21 april 2021

  Den första boken i serien var så överraskande bra. Kunde inte lägga ifrån mig boken. Nu på den tredje så har man kommit in i språket och det är en fin uppföljning. Är väldigt glad att jag hittade denna författare.

 3. Finalen!
  betttybook (Sandviken), 16 mars 2021

  Bror dog och lämnade mig kvar. Repet lossnade. Vi gled. Vi föll.

  Janakippo har bara den inre rösten kvar av bror. Han säger saker hon vill och inte vill höra. Ofta är de rätt uppkäftiga mot varandra. Ibland svarar han inte. Men han är för alltid en del av henne, som en martall med dubbla stammar sitter de ihop, alltid.

  Janas dotter Diana har förstått att de lerskulpturer som Jana skapat ur minnet efter personer hon känt och som varit ett slags egen terapi, de är något alld... Läs hela recensionen

 4. Enastående!
  Gullan, 10 mars 2021

  Den tredje och sista? i serien. Jag hade lite svårt att komma in i stilen i den första boken, men när jag gjort det, wow! Smirnoff har en helt egen stil och den tilltalar mig verkligen.

 5. Roligt språk
  Ann-Cathrine Rocklind, 23 februari 2021

  Den här triologin har jag nu läst den sista av,så väldigt bra jättekul språk ,att skriva på sin dialekt,intressanta miljöer och det är alltid roligt för mig att handlinge utspelar sig långt ut från mitt fönster som är Stockholm.

 6. sen for jag hem
  Anna Britt Lindberg, 19 februari 2021

  Skulle inte rek.den till någon som jag visste inte är intresserad av den typen böcker.
  Kräver ett visst intresse av sin hembygd.

 7. Med unikt skrivsätt
  Irene, 7 februari 2021

  Ett härligt, busigt och udda sätt att skriva på. Helt bortom gängse grammatik och med många dialektala uttryck. Men oj så lättläst och spännande. Skrivet med kärlek och värme om människor med svåra upplevelser i bagaget.

 8. språket.
  Lennart Berget, 1 februari 2021

  Jag har läst de tre böckerna i ett svep och språket utan skrivregler och med dialektala inslag gör att jag kom 'nära' skeendet och människorna och allt det hon utsattes för och drabbades av.

 9. Beskriver destruktiva förhållanden med kärlek
  Anna Sjörs, 1 februari 2021

  Hela serien banbrytande på många sätt... språk, yttre miljö. Skildringen är nattsvart men med stor kärlek och värme. Dessutom väldigt spännande....

 10. Fantastisk triologi
  Gabriella Underdal, 15 januari 2021

  Med stor människokännedom och underbart språk trollbinder hon mig. Beskriver mycket övertygande om varför vi handlar som vi gör beroende på vår barndom. Jana Kippo besitter en styrka som få.

 11. Fängslade avslutning på trilogi
  Karin SW, 13 januari 2021

  Gripande livsöden. Intressant, forsande språk. Fängslande. Psykologi på flera plan.
  Tredje boken, där man får mer förklaringar till tidigare händelser.

 12. Besvikelse
  Johanna, 4 januari 2021

  Älskade dom två första böckerna och hade sett fram emot den tredje, men den var inte alls bra utan mest tjatig och deprimerande. Gav upp efter 60 sidor, så den kanske blir bättre men jag tappade suget.

 13. Mycket läsvart!
  Åsa Haglund, 30 december 2020

  Hela serien om tre böcker var fascinerande att läsa! Spännande med dialekt, men kanske det skulle ha funnits ett "appendix" med förklaring av de svåraste orden!?

 14. Sen for jag hem
  Urban H, 23 december 2020

  Karin Smirnof skildrar på ett enastående sätt Jana Kippo:s komplicerade liv med värme och inlevelse.
  Hennes livfulla språk gör att man i tanken direkt hamnar i norrlands inland där Jana befinner sig. Jana som är mycket nyckfull och särpräglad i sina handlingar och gör därmed sitt liv inte nödvändigtvis enklare på något sätt.

  En bok som skildrar med värme och samtidigt är bisk mot företeelser i samhället.

  Dena bok och hela serien är mycket läsvärd.

  Urban H

 15. Så bra!
  Akinom, 21 december 2020

  En fördel om man läser alla i en följd. Lite svårt när det är långt tid emellan att minnas alla personer.
  Fantastiskt språk.

 16. Karin Smirnoff. Tjenndu.
  Maude Boktokig, 16 december 2020

  Tredje boken om Jana Kippo är en fullträff. Liksom ettan och tvåan. Det sätt som Karin Smirnoff skriver på, liknar ingenting annat. Hon bryter mot alla grammatiska regler med en skrivarglädje som verkar okontrollerbar. Och jag blir, mot alla odds, toklycklig. Trots ett förflutet som korrekturläsare. Jag kan helt enkelt inte värja mig mot konsten.

 17. Mycket läsvärt
  Carina, 11 december 2020

  Man måste läsa dom två först böckerna först för att förstå. Alla tre böckerna är väldigt bra skildringar av människor och deras olika livsfilosofier. Trots motgångar kan man resa sig och kämpa vidare. Mycket bra och annorlunda skrivna.

 18. Bra men...
  Anne Marie Bergby, 10 december 2020

  Tyckte nog att dom två tidigare böckerna i trilogin var bättre än denna. Men, jag tycker om hennes sätt att skriva, och ser fram emot hennes nästa projekt.

 19. Gillar Karin Smirnoffs böcket
  Monica Löfgren, 2 december 2020

  Har läst alla tre böckerna i serien. Tyckte först att ettan var knepigt skriven men när jag läst en stund var det inget jag tänkte på. Gillade alla tre och kan gott rekommendera dom.

 20. Språket

  Älskar språket och sättet Karin Smirnoff skriver på. Tycker att jag tydligt hör dialekten. Den levande gör på ett så bra sätt hela miljön där boken/böckerna utspelar sig.

 21. Tragikomisk
  Chrisellis, 13 november 2020

  Gripande, underhållande, upplysande, berörande. Måste läsas för det går inte att beskriva denna bok om vanliga människor med ovanliga öden.

 22. tredje boken i serien
  Eva Ingela Lindgren, 12 november 2020

  Alla tre högst läsvärda, ettan definitivt femstjärnig, tvåan och trean starka fyror eller så är man bara lite mindre överraskad av språket och miljön efter ett tag!?

 23. Rustik berättelse!
  Richard Söderberg, 12 november 2020

  Ni som gillar okomplicerade berättelser finner en läsvärd bok. En beskrivning av en avfolkningsbygd, problemen med åldringsvård, service och arbetstillfällen blir tydlig.

Visa alla 23 recensioner

Fler böcker av Karin Smirnoff