Gentlemen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (547.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Kjellman
Utgivningsdatum
2020-09-10
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177953777

Gentlemen Ljudbok

(28 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-09-10

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I september 1980 hände något som skulle påverka en generation läsare för lång tid framåt. En roman om en ung författare som lever ett bohemiskt liv med två excentriska bröder i en jättelik lägenhet på Södermalm i Stockholm kom ut, och kritikerframgången och därmed genombrottet var omedelbara. Gentlemen hyllades som en berättelse där begrepp som stil och underhållning var viktiga delar av framställningen, och den lästes som en befrielse från ett ideologiserat och moraliserande sjuttiotal. Men grundtonen i romanen är mörk, den tecknar en bild av ett Sverige som ett land av mörkläggningar, och förlamat av storfinansiell gangstermentalitet. Här råder en samhällsanda som väcker en berättigad känsla av paranoia och skräck hos dess medborgare, en ton som ljuder olycksbådande genom hela Klas Östergrens trilogi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Gentlemen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett ungt verk, men första delen av tre
  - (Täby), 14 juni 2021

  Kanske passar en ung vuxen och urban publik med artistiska ambitioner. Om det inte vore för successionen sedd som tre delar fram till Renegater skulle jag ha lagt ifrån mig denna bok. Skulle väldigt gärna ha velat läsa mer om det Östergren bara kort nämner: Sveriges egentliga, dold av makteliten.

 2. Underbar!
  Lisa, 13 december 2020

  Läste den på 80-talet, nu igen och den är minst lika bra som jag minns den. Nu ska jag bara läsa Gangsters också innan jag kan ta mig an den senaste delen i triologin. En ren njutning som inte blir sämre av att Björn Kjellman har läst in den.

 3. Mycket bra skildring om livet på slutet av 70-tale
  Lars Norling, 24 oktober 2020

  Boken gick rakt in i mitt hjärta! Bland det bästa jag läst på många år. Det fanns inte en långör i hela boken. Bara ett stort tack till Författaren!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Klas Östergren