Atens portar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Aten-serien (del 1)
Utgivningsdatum
2021-05-04
Förlag
Bokförlaget Polaris
Översättare
Leif Jacobsen
ISBN
9789177954286

Atens portar E-bok

(3 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2021-05-04

Styckköp

59
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En här av slavar står samlad på Marathons slättland. Den mäktiga persiska hären under ledning av kungarnas konung, Dareios den store, och hans odödliga elitsoldater har stigit iland för att underkuva grekerna. Men i deras väg står en mycket underlägsen armé av fria och fast beslutna män från Aten, och bland dem inte minst den kloke och erfarne krigaren Xanthippos, tillika statsman. I vetskapen om att ett nederlag innebär ett liv i slaveri slåss grekerna för sin existens. Men folk har en tendens att glömma det blod som friheten kostar.

Tio år senare kan en maktlös Xanthippos endast se på när Aten faller till föga för inre stridigheter och politiskt rävspel. Goda män klassas som förrädare och landsförvisas. Misstron i staden når ett nytt lågvattenmärke. Det är i denna stund som perserna väljer att på nytt korsa Hellesponten, nu i ett antal som västvärlden aldrig tidigare skådat. De har kommit för att en gång för alla krossa greken. Inför en övermäktig styrka både på land och till sjöss vädjar atenarna till sina spartanska bröder om hjälp i hopp om att de åtminstone kan fördröja fienden vid Thermopyles trånga bergspass.

Med sina skildringar av två av den antika världens mest berömda slag bragden vid Marathon och hjältedådet vid Thermopyle utgör Atens portar en fantastisk berättelse om ett folk som, inför utsikten om sin och sin stads tillintetgörelse, frammanar en sällan skådad beslutsamhet och tapperhet.

EPUB3: Reflowable
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Atens portar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Levande historia
    Michael, 19 maj 2023

    Jag har läst allt av Iggulden. När jag känner för en historisk roman ligger han alltid bra till. Oerhört påläst och kunnig - och tillräckligt bra som berättare och dramatiker för att skapa ett trovärdigt narrativ. Atens portar är stark och spännande, trots att vi vet hur det gick¿ Då har Iggulden lyckats!

  2. Historia
    Conny Bertil Berntsson, 17 augusti 2022

    Lärare borde rekommendera till sina elever och ge denna bok som sommarläxa, en spännande historiebeskrivning, vilket säkert skulle höja elevernas historieintresse.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Conn Iggulden