Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Idun Lind (del 1)
Antal sidor
423
Utgivningsdatum
2021-07-30
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
226 x 153 x 38 mm
Vikt
668 g
SAB
Hc
ISBN
9789177954385

Befriaren

(28 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-07-30
217
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Läraren Eva Vendel hittas död, hängande i en takkrok. Det är ett spektakulärt brott, någon har spikat två tjocka spikar genom händerna efter att ha tagit hennes liv. Varför mördas en kvinna, som inte tycks ha några fiender, på det viset? Kort därefter kidnappas en diabetessjuk liten flicka från sin förskola.

Många år tidigare tas en sårig familj emot hos en frireligiös församling i Norrbotten. Pastor Mattias Selberg och hans fru Ellenor öppnar famnen och hemmet på Paradisgården för den lilla familjen. Ett hopp tänds, men verkligheten kommer ikapp och tycks omöjlig att värja sig mot.

Kriminalinspektör Idun Lind är den som måste hitta svaret på varför kvinnan har mördats. Tillsammans med sin närmaste kollega på avdelningen för grova brott, den alltid lika skeptiska Calle Brandt, börjar hon gräva i något som är långt mer komplicerat än de tidigare ställts inför. Samtidigt som utredningen pågår, startar också en kamp mot klockan för att hitta den kidnappade flickan.

Befriaren är en stark, välskriven och oerhört spännande kriminalroman. En berättelse där konsekvenserna av en kontrollerande och våldsam förälder når långt in i framtiden. Och där frågan om vuxenvärldens ansvar mot barnen ständigt är närvarande.

Tina N Martin är född 1980 och bosatt i Boden. Befriaren är hennes debutroman och den första delen i en serie.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Befriaren
 2. +
 3. Åskmakaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Åskmakaren av Tina N Martin (inbunden).

Köp båda 2 för 427 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Befriaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och oväntat
  Björn, 18 januari 2022

  Svårt att lägga ifrån sig. Man kom fort in i handlingen. Roligt med lokal anknytning. När man vuxit upp i Boden.
  Det var många: oj, det där var oväntat.
  Att historien hoppar mellan nutid och dåtid.
  Olika händelser som knyts samman.
  Rekommenderas.

 2. Mycket spännande bok
  Bengt Eriksson, 1 oktober 2021

  Mycket spännande bok eller med andra ord "en riktig bladvändare. Vältecknat persongalleri och oväntat men logisk upplösning.
  Jag ser fram författarens nästa bok i serien.

 3. Ondska
  Eva Axelsson, 19 september 2021

  En skräckblandat skildring av hur religiösa sekter kan fungera. En person vill ha makt över andra, och skyr inga medel för att uppnå sitt mål. Svårt att sluta läsa boken även om det är en otäck berättelse. Är människan så ond ? ja det kan en människa vara för att nå sitt mål. Tyvärr finns det ondska hos människor. Skickligt skrivet, berättelsen har fastnat i mitt huvud.

 4. Välskriven och spännande
  läst mycket, 19 augusti 2021

  En spännande och mycket välskriven bok . Jag fångades direkt och kunde inte lägga den ifrån mig förrän sista sidan var läst. En riktig bladvändare! Rekommenderas verkligen !

 5. Spännande
  Anki, 18 augusti 2021

  Bra inledning, kom fort in i handlingen, kul med lokal anknytning, olika händelser som knyts samman. Ser fram emot nästa bok.

 6. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 8 augusti 2021

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Boken Befriaren är författaren Tina N Martins debutroman. Och en mycket bra debut, i alla fall enligt mig. Det är en väldigt spännande kriminalroman som är den första delen i en planerad bokserie. Boken har många olika berättelser som till slut strålar samman, på ett för mig, oförutsägbart sätt. Befriaren är välskriven, gripande, lättläst, och riktigt spännande. Jag kommer absolut att läsa kommande böcker i serien. Rekommenderas varmt.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Tina N Martin

 • Sorgsystern

  Tina N Martin

  Elvira Lind försvann spårlöst från ett ungdomshem för tre år sedan. När hon mitt under ett pågående bröllop faller från kyrktornet mot sin omedelbara död är det början på en komplicerad utredning. Har hon tagit sitt eget liv eller blivit mördad? T...

 • Åskmakaren

  Tina N Martin

  Det är 22 minusgrader ute när en man hittas död och lemlästad på isen. Den döde identifieras snart och det visar sig vara få personer som sörjer honom. När Idun Lind ska utreda fallet får hon hjälp av Tareq Shaheen. Det blir en utredning som tar d...