Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2021-11-02
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
197 x 134 x 24 mm
Vikt
368 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789177955665
Julrevy i Jonseryd och andra berättelser (inbunden)

Julrevy i Jonseryd och andra berättelser

(47 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-11-02
149

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Klas Östergren har i många år skrivit julnoveller, stämningsmättade prosastycken där förstämning och försoning står sida vid sida i snöfallet. Några har redan blivit klassiker: Röd jul om den extraknäckande julgransförsäljaren som får bära hem ett träd till en ödslig äktenskapsscen i ett rikt Stockholmshem; Med blottat huvud om en son som i julklapp kommer med en äkta basker från Paris till sin döende far; mötet mellan en ensam tioåring och en ensam tomte i en lägenhet utan tv och Kalle Anka i White Trash Christmas .

Här har vi samlat åtta noveller, både tidigare publicerat och helt nyskrivet, som på sitt sätt utgör en hel berättelse om julen som den ser ut i olika skeden av livet, vare sig man är en ung son eller har barnbarn. Finalen i samlingen är kortromanen Julrevy i Jonseryd , som rymmer precis det vemod, den julkänsla och komik som man förväntar sig av kortprosans mästare och denna speciella vinterhögtids besjungare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Julrevy i Jonseryd och andra berättelser
 2. +
 3. Större trygghet aldrig fanns

De som köpt den här boken har ofta också köpt Större trygghet aldrig fanns av Klas Östergren (häftad).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Julrevy i Jonseryd och andra berättelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Julläsning av bästa sort
  Thomas Wall, 27 december 2021

  Denna bok kan varmt rekommenderas. Övriga berättelser utöver "Julrevy i Jonseryd" har publicerats tidigare vilket gör att man kan tveka. Gör inte det. Berättelsen "Julrevy i Jonseryd" är en läsupplevelse i sann Östergrenanda vilket motiverar köp.

 2. Östergren strikes again!
  Furtan43, 22 december 2021

  Som gammal Östergrenfan kan man lätt bli för entusiastisk och svårt att vara tillräckligt objektiv.

  Behövs inte i det här fallet, för de här julberättelserna har den kvalitet som vi förväntar oss av författare i den magiska realism som t ex Lagerlöf och Bergman. Här platsar också Östergren som hand i handske.

 3. Varannan novell lämpar sig...
  Gunnar Victor (Sollentuna), 21 december 2021

  ... för högläsning men kanske inte för barn. En av dem är t o m trist och rörig att läsa även för vuxna ("Ge mig lite sodavatten"). Bra är "White trash Christmas"). Kanske finns någon till när jag läst vidare.

 4. Mustiga människoöden
  Thommy Malmström (Lund), 14 december 2021

  Som vanligt ger Östergren liv åt de udda människorna och låter oss se världen i ett annat perspektiv. Bra med de korta novellerna som är perfekta för en liten stunds avkoppling.

 5. Klas i julformat

  Svag för det mesta Klas skriver. Denna bok är både vackert formgiven och välskriven. Kan återamvändas många jular. Tack för den.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Klas Östergren