Koryféerna : en konspirationsroman (e-bok) Koryféerna : en konspirationsroman
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-07-28
Förlag
Bokförlaget Polaris
ISBN
9789177957959
Koryféerna : en konspirationsroman (e-bok)

Koryféerna : en konspirationsroman E-bok

(7 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok,  Svenska, 2022-07-28

Styckköp

39 59 Du sparar 34%

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Mordet på en hög politiker ska inte utredas som ett mord på stan bara för att det råkar ske på stan. Det behöver utredas efter sin art. Allt handlar om vad det är man vill ha reda på.

En februarikväll skjuts landets främste statsman till döds på öppen gata. Polischef Rolf Utterström tar kommandot över spaningarna men ingen gärningsman grips och mordet förblir ett öppet sår i nationen.

Trettio år senare får journalisten Roger Lilja i uppdrag att skriva en artikel om dådet. Han kommer i kontakt med en jurist och underrättelseman som påstår sig sitta på det verkliga händelseförloppet. Allt verkar ha inletts med en weekend i Frankrike några månader före mordet, då en inre krets i den politiska makteliten möts.

I Koryféerna en konspirationsroman fortsätter Lena Andersson att utforska teman som knyter an till hennes tidigare berättelser om folkhemmet och dess upplösning. Med hjälp av fiktionens verktyg kastas ett skarpt ljus över ett trauma och dess upprinnelse, där verkligheten kanske behöver dikten för att lösningen på gåtan ska framträda.

Lena Andersson (f. 1970) romandebuterade 1999. År 2013 tilldelades hon Augustpriset för Egenmäktigt förfarande som redan betraktas som en modern klassiker. Senast har romanerna Sveas son och Dottern samt krönikesamlingarna Verkligheten och resten och Resten av verkligheten utkommit.

EPUB3: Reflowable
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Koryféerna : en konspirationsroman. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett intressant perspektiv på Palmemordet
  Rickard , 17 oktober 2022

  Lena Andersson avfärdar genom Koryféerna inkompetensteorin som förklaringsmodell till varför Palmeutredningen gick snett i det tidiga skedet. Jag hade personligen med sorg i hjärtat slagit mig till ro med den teorin och just därför är Koryféerna är ett välkommet ifrågasättande från en intellektuell.

 2. Ytterligare en i raden av konspirationsteorier
  Alf Johansson, 29 september 2022

  En teori som är ganska gammal torgförs, alltså den att det skulle vara personer inom det socialdemokratiska partiet som låg bakom mordet. Det är ingen hemlighet att det fanns många inom partiet som såg det som önskvärt att få bort Palme då de ansåg det som avgörande att partiet skulle ta en annan riktning politiskt, vilket det också gjorde efter hans död. Nu låg nog denna riktningsförändring mer i tiden och hade säkert skett oavsett mordet på Palme eller inte. Hon torgför också idén att Palme... Läs hela recensionen

 3. Spännande
  Henrik, 31 augusti 2022

  Och trovärdig även om det är fiktion så skulle det lika gärna kunna vara rimligt. Lite oväntad tvist på motivets bakgrund.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Lena Andersson