Det goda folket (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2018-08-10
Upplaga
1
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Birgitta Wernbro Augustsson
Originaltitel
The Good People
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
212 g
SAB
Hce
ISBN
9789177990161
Det goda folket (pocket)

Det goda folket

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-08-10
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det goda folket Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
 

»En fängslande och mångbottnad roman.« Betyg 4 av 5 | Johannas Deckarhörna

»Omskakande.« Daily Mail

»Uppslukande och fantasifull.« The Times

Nóra Leahy har förlorat både sin dotter och sin make, och måste nu bära ansvaret för sitt fyraåriga barnbarn Micheál. Pojken kan varken gå eller tala, och Nóra, orolig för skvaller, har hållit honom gömd från folket i dalen - människor som skulle se hans handikapp som ett bevis på mörka krafter.
Eftersom hon inte klarar av att ta hand om pojken på egen hand anlitar hon Mary, en fjortonårig tjänsteflicka som snart hör hur det viskas i trakten om den ondskefulla varelse som drar sorg över änkans hem. Ensamma och insnärjda i rykten beslutar Nóra och Mary att söka upp den enda person i dalen som skulle kunna hjälpa Micheál. Det sägs att Nance Roche besitter kunskapen. Att hon kommunicerar med Dem, Det goda folket. Och att hon är den enda som kan få dem att lämna tillbaka sådana som de tagit...
Hanna Kents andra roman, efter den mångfaldigt prisbelönta och kritikerhyllade Burial Rites [2013], är baserad på verkliga händelser och förlagd till en förlorad värld styrd av sina egna lagar.

<
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det goda folket
 2. +
 3. En kvinnas straff

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kvinnas straff av Ana Porss (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det goda folket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant om Irlands folktro
  Carin Blom, 12 oktober 2023

  Irland i brytningen mellan storstad och landsbygd, vetenskap och folktro. Bra människoskildringar och intressant ämne. Ingen "stor" litteratur, men väl värd timmarna i soffan! Rekommenderas!

 2. Oupplysta
  Ewa Sundbäck, 4 maj 2019

  "Det goda folket" av Hannah Kent. För drygt 3 år sedan läste jag "En mörderska bland oss" (Burial Rites i original)av samma författare och tyckte den var riktigt bra. "En mörderska..." är baserad på verkliga händelser, medan "Det goda folket" är inspirerad av verkliga händelser. Det gör den varken mindre bra eller spännande eftersom det jag tycker är intressantast är de trovärdigt beskrivna levnadsförhållandena och personerna, myterna och traditionerna. Bitvis upplevde jag den som oerhört el... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hannah Kent