Asätarna i Kungsträdgården (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Hatet-trilogin (del 2)
Utgivningsdatum
2018-06-07
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Dimensioner
177 x 110 x 23 mm
Vikt
205 g
SAB
Hc
ISBN
9789177990208
Asätarna i Kungsträdgården (pocket)

Asätarna i Kungsträdgården

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-06-07
55
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En eftermiddag i november utsätts SEB i Kungsträdgården för ett våldsamt angrepp. Krypskyttar beskjuter bankentrén och dödar flera av de anställda. Kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson tillkallas. De misstänker att Sverige drabbats av ännu en terroristattack, bara månader efter dådet på Drottninggatan. Men trots en massiv insats slinker förövarna igenom polisens nät och verkar ha lämnat landet.
Under utredningen framkommer det att samtliga offer arbetade på samma avdelning på banken. Men varför blev de dödade och av vem? Polisen anlitar den unga KTH-doktoranden, krypteringsexperten och tidigare AFA-medlemmen Linn Ståhl för att analysera offrens datorer. Det visar sig att det är många som haft något att dölja. Linn inser att de högerextremister som tidigare angripit henne kan vara inblandade igen, och genomför en egen parallellutredning för att få svar på sina misstankar.
Ju mer hon gräver, desto tydligare blir det att hennes gamla fiender är tillbaka. Och att de är ute efter henne...
Asätarna i Kungsträdgården är den andra fristående delen i Hatet- trilogin och uppföljaren till Magnus Jonssons succédebut Mannen som lekte med dockor.

MAGNUS JONSSON är uppvuxen och bosatt på Södermalm i Stockholm. Han arbetar som gymnasielärare och åker gärna skateboard på fritiden. 2016 kom hans debut, Mannen som lekte med dockor. Asätarna i Kungsträd gården är den andra boken i Hatet-trilogin.

 

Sagt om Mannen som lekte med dockor första boken i Hatet-trilogin:

»Doktoranden Linn Ståhl på KTH är en trovärdigare Lisbeth Salander, idogt hackande när hon inte åker skateboard, och polisen Rickard Stenlander är stillsamt vardaglig. Miljön, framför allt runt Hornstull på Stockholms Södermalm, är vaket och nära skildrad.« | Lotta Olsson, Dagens Nyheter

»En infallsvinkel som känns up to date. (...) Klart läsvärd.« | Per Åhlin

»En rafflande, filmisk historia som vartefter den fortgår gör mig andfådd.« | Anna Liv Lidström, Dagensbok.comPinterestTwitter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Asätarna i Kungsträdgården
  2. +
  3. Mannen som lekte med dockor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mannen som lekte med dockor av Magnus Jonsson (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Asätarna i Kungsträdgården. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra, men överdriven dramatik
    ALP, 12 augusti 2018

    Bra deckare, men synd att författaren hakar pådet vanliga felet hos många författare, att huvudpersonerna utsätts för livsfara. Det kan vara spännande ändå.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Asätarna i Kungsträdgården