Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2020-02-24
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Linhult, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Lina Bodén
Dimensioner
248 x 178 x 12 mm
Vikt
380 g
SAB
Ls,uOhja
ISBN
9789178034321

Lev som du vill : tio svenska kvinnor visar vägen

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-02-24
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Läs om tio fantastiska kvinnors liv och låt dig inspireras av berättelserna om dem!

Birgitta Ohlsson; feminist, riksdagsledamot, EU-och demokratiminister debuterar som barnboksförfattare tillsammans med illustratören Lina Bodén.

Med tio fascinerande och engagerande porträtt av svenska framstående kvinnor (både moderna och historiska) uppmanar Birgitta Ohlsson sina läsare att leva livet så som de själva vill. Det spelar ingen roll om du är blyg, om du lever i en omodern tid (enligt dig själv), om förutsättningarna inte är de bästa, eller om de kanske rentutav är det. Våga bestämma hur du vill leva, våga trotsa omgivningen och dem som vill hindra dig!

Lina Bodéns vackra porträtt av kvinnorna och deras symboler lyfter fram magin och kraften i deras fantastiska personligheter.

En presentbok för alla med livet framför sig. Lite Birgitta Ohlsson-boost helt enkelt!

Tio svenska kvinnor som inspirerat Birgitta Ohlsson

Greta Thunberg

Drottning Kristina

Astrid Lindgren

Katarina Taikon

Selma Lagerlöf

Fadime Sahindal

Elise Ottesen Jensen

Heliga Birgitta

Ingrid Bergman

Sonja Kovalevsky
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lev som du vill : tio svenska kvinnor visar vägen
 2. +
 3. Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta, starka & modiga kvinnor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska hjältinnor : 100 berättelser om smarta,... av Colette Van Luik, Anna Nordlund (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Lev som du vill : tio svenska kvinnor visar vägen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra ny variant av starka kvinnor-bok

  Denna boken är enligt mig en av de mest välgjorda böckerna på temat starka kvinnoöden, en genre som blivit populär de senaste året.
  Även om tio stycken kvinnor först kan verka få så har Olsson gjort ett gediget arbete i sitt urval och sin bearbetning där de olika kvinnorna kompletterar varandra, vi får även fördjupa oss kring varje kvinna under ett antal sidor. För varje kapitel är det inte bara en stark kvinna som uppmärksammas utan också en övergripande fråga som passar ihop med denna k... Läs hela recensionen

 2. En inspirerade bok om fantastiska kvinnor.
  Gullis lästips (Rönninge), 3 mars 2020

  Boken Lev som du vill handlar om tio svenska kvinnor som genom sin kunskap, sin envishet och sin övertygelse varit förebilder för andra. Dom har hittar sin väg i livet och kämpat för de som dom trott på, ofta har dom stött på motstånd, ibland har de vart för att dom varit kvinnor, men dom har ändå fortsatt kampen. Så har det varit för många kvinnor genom vår historia. Utan kamp hade aldrig kvinnor fått rösträtt. Utan strid hade aldrig kvinnor kunnat bli författare, politiker och forskare. Uta... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Birgitta Ohlsson