Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2019-08-30
Upplaga
1
Förlag
Lilla Piratförlaget
Medarbetare
Åhlander, Pär (form)
Dimensioner
190 x 135 x 25 mm
Vikt
386 g
SAB
uHc
ISBN
9789178130474
Hästpojkarna (häftad)

Hästpojkarna

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2019-08-30
118
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nominerad till Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris 2020!

"en spännande, fascinerande och gripande historia" - Anna Wilner, BTJ

 

Anton har nyligen tagit studenten och fått jobb inom hemtjänsten. En av dem han besöker är Alexander Kovac, en snart hundraårig man som inte pratar och som vägrar lämna sitt kök. Under ett arbetspass upptäcker Anton att gubben svarar honom -- genom att stöta med käppen i golvet. De börjar kommunicera, och i vardagsrummet hittar Anton foton på hästar och cirkusartister, och ett brev från Gestapo. Vad har den gamle egentligen levt för liv?

I tjugotalets Tjeckoslovakien växer två pojkar upp på ett barnhem. När den ena behandlas illa, rymmer de och får jobb på en cirkus där de utför de mest häpnadsväckande konster på hästryggen. Cirkusen tar dem vidare till Berlin och den mytomspunna och normbrytande klubben Eldorado. Medan pojkarna börjar förstå vad de egentligen känner för varandra, tar nazisterna makten och samhället hårdnar snabbt omkring dem.

Johan Ehn är skådespelare och dramatiker, och debuterade 2017 med Down under. Hans nya roman för unga vuxna utspelar sig växelvis i nutidens Stockholm och 30-talets Berlin, och följer olika generationer av hästpojkar.

 

Sagt om Down under:

"En lysande bok!" Anders Pihlblad, TV4

"En berättelse som måste berättas gång på gång; den som handlar om att vända sina plågoandar ryggen och låta sig bli till." Malin Lindroth, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hästpojkarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk!
  my.loved.books, 24 augusti 2020

  WOW! En magisk berättelse med Fantastiska karaktärer och otroliga miljöskildringar!

  Vi får träffa Anton i nutid och pojkarna Sascha och Janek i dåtid. Anton arbetar i hemtjänsten sedan några veckor tillbaka; han träffar där Alexander Kovac som "berättar" en Fantastisk historia som binder de bägge männen samman. En som är i tjugoårsåldern och en som passerat hundrasträcket. Två historier som vävs samman och blir till en gemensam.

  Berättelsen från dåtiden är Så Spännande, Mag... Läs hela recensionen

 2. Gripande!
  Villivonkansbooks, 30 september 2019

  Jag hade höga förväntningar på Hästpojkarna efter att jag läst Johans debutroman Down Under för två år sen och tyckte väldigt mycket om den. Hästpojkarna tilltalar mig ännu mer. Det är en fin berättelse om kärlek som presenteras i boken. Vi får följa Anton som jobbar i hemtjänsten. Fritiden tillbringas mestadels i stallet och på hästryggen med hästen Pampas. På jobbet får Anton särskild kontakt med Alexander, en äldre man som tillbringar hela sitt liv i köket utan att prata med någon. Men Ant... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 11 september 2019

  För ungefär två år sedan så läste jag Johan Ehns debutbok Down under. Jag tyckte väldigt mycket om den boken, så jag hade ganska så stora förväntningar nu på författarens andra bok.

  Och Johan gjorde mig absolut inte besviken. För den här boken, Hästpojkarna, var till och med snäppet bättre. (Böckerna är helt fristående från varandra).

  Boken är klassad som en ungdomsbok, och det förstår jag faktiskt egentligen inte varför. För jag tycker det här är en oerhört viktig bok, och... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Johan Ehn

 • Down under

  Johan Ehn

  1987. Jim är nitton år och reser ensam till Nya Zeeland, lämnar Stockholm bakom sig för att bli en ny och bättre version av sig själv. Han flyttar in hos sin farbror och faster, skaffar jobb och försöker bygga upp en tillvaro. Men minnena av det k...