Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
354
Utgivningsdatum
2019-11-12
Förlag
Yabot
Dimensioner
210 x 135 x 22 mm
Vikt
416 g
SAB
Hc
ISBN
9789178193271
Välviljans tragedi (häftad)

Välviljans tragedi

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2019-11-12
170
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Blodet i Sjödins ådror frös till is. Han såg verkligen en svartklädd människa. Med ett riktigt vapen.
Längre kom Sjödin inte innan vapnet i den mörka personens hand hostade till två gånger. Så tätt att det var svårt att åtskilja skotten. Båda projektilerna slog rakt in i bröstet och Sjödins tidigare så starka ben blev som nykokt spagetti. De vek sig under honom samtidigt som överkroppen ryckte till i spasmer av projektilernas anslag. Han dråsade kraftlös bakåt. Ögonen tittade tomt upp mot natthimlen, men kunde inte längre blinka bort de snökristaller som landat på hornhinnorna.
Alla i plutonen hörde det. Soldaterna tittade på varandra och därefter mot Conny. De var uppskrämda och villrådiga. Detta var en situation de aldrig varit i närheten av. Nästan obegriplig.
Var det verkligen riktiga skott de hört? Skarpa skott? Dödande skott?
"Helvete", tänkte Conny innan hans professionella hjärna började arbeta.
-
Det är nyår 1979 - 1980. Sovjetunionen invaderar överraskande det fattiga grannlandet Afghanistan. Man har redan övat sina styrkor genom att brutalt slå ner ett uppror i staden Herat. Inför invasionen lurar de ryska ledarna hela världen. Under en täckmantel av nedrustning i Europa genomförs den största truppsammandragningen sedan andra världskriget.
För löjtnant Conny Hillblaster och hans beredskapspluton på Smålands regemente bryts vardagslunken dramatiskt. De blir indragna i ett militärpolitiskt spel på liv och död i de svenska skogarna. Tillgång till svensk teknologi är hett eftertraktad och måste till varje pris förhindras av olika parter i konflikten.
-
"En glädje att läsa. Han har lyckas väva in storpolitik med bra faktabas och göra trovärdiga slutsatser", generalmajor Karl Engelbrektsson.
"Många svenskar kommer känna igen sig. De som gjort lumpen ellr utlandstjänst. Författaren har detaljkunskap och har vävt in världshändelser som krävt noggrann research", Silver Fox
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Välviljans tragedi
 2. +
 3. Fädernas missgärningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fädernas missgärningar av Åsa Larsson (pocket).

Köp båda 2 för 249 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Välviljans tragedi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande, intressant och välskriven!
  Boktanten, 15 september 2020

  Jag ska villigt erkänna att jag inte hade så höga förväntningar på denna bok. Inte för att jag trodde att författaren var dålig utan för att det inte är mitt favoritämne. Men ack så fel jag hade, det tog inte många sidor förrän jag var fast.

  I boken får vi följa två parallella spår. Dels är det Conny Hillblaster, löjtnant vid Smålands regemente. Dels är det en grupp från Afghanistan som ska försöka avvärja ett sovjetiskt anfall. Till sin hjälp behöver de svensk teknologi, något som C... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner