Bleknande berg (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (216.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Irene Lindh
Utgivningsdatum
2018-12-10
Utmärkelser
Nobelpriset
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Niclas Hval
ISBN
9789178271573

Bleknande berg Ljudbok

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2018-12-10

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Med debuten Bleknande berg (1982) etablerade sig nobelpristagaren Kazuo Ishiguro omedelbart som ett av den engelska litteraturens mest intressanta namn. Det är en skenbart stillsam berättelse om minnets bräcklighet, om uppbrott och traditioner, öst och väst, och om sådant som aldrig kan göras ogjort.

Den åldrade japanska kvinnan Etsuko lever numera ensam i England. Hon sörjer sin dotter som nyligen gått bort och tänker tillbaka på det som varit. Hon minns en varm sommar för många år sedan i Nagasaki, när hon och hennes vänner försökte återskapa sina liv efter kriget och atombombens fall. Särskilt påträngande är det grumliga minnet av vännen Sachiko - en egensinnig kvinna som väntar på att få resa till Amerika - och hennes barn Mariko.

I nyöversättning av Niclas Hval.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bleknande berg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Nagasaki strax efter bomben
    Krusse, 12 april 2019

    Jag hade nog förväntat mej mer av ämnet. Men vid närmare eftertanke skildrar ju boken de människor som måste gå vidare i livet efter katastroferna som kriget innebar för Japan - och det lyckas författaren utmärkt med

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Kazuo Ishiguro