Pojken som försvann (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sara Vallén (del 3)
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2019-04-02
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
215 x 145 x 25 mm
Vikt
513 g
SAB
Hc
ISBN
9789178350131
Pojken som försvann (inbunden)

Pojken som försvann

(9 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-02
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Året är 1998 och en tvåårig pojke i försvinner spårlöst från en förskola i Lund. Trots polisens ansträngningar, och till moderns stora förtvivlan, förblir fallet olöst.

Tjugo år senare får kommissarie Sara Vallén vid polisen i Lund in ett tips som tycks vara kopplat till den försvunne pojken. Samtidigt utsätts Saras döttrar Klara och Bella för trakasserier av en grupp unga män med nazistsympatier. Orsaken är att döttrarna startat en studentförening som stöder ensamkommande ungdomar i deras skolarbete. En av dessa ungdomar, Reza, hittas död i Höje å med ett hakkors inristat i pannan. Det inleds en omfattande jakt på mördaren samtidigt som Sara Vallén och kollegan Torsten Venngren följer upp de nya tipsen om den försvunne pojken från 1998.

Cecilia Sahlström har skrivit en skrämmande aktuell roman med starka kopplingar till dagens samhällsklimat och unga människors utsatthet. Ännu en gång är temat den unga människans utsatthet i en värld där de vuxna sviker.

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Pojken som försvann. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande
  Bokdjungeln , 7 mars 2020

  Boken börjar med en förälders värsta mardröm, deras barn försvinner. Vilken skräck! Efter denna början vill man bara ta sig vidare. När jag sedan når delen med de ensamkommande barnen blir jag återigen berörd då jag själv jobbat med målgruppen. Boken väcker i och med detta verkligen känslor. Man blir påmind om att världen inte skimrar i fina färger utan också kan vara väldigt mörkt. Att detta är del 3 i serien om kommissarie Sara Hallén är inget jag tänker på, utan man kan absolut gå på denna... Läs hela recensionen

 2. Del 3 om kommisarie Sara Valle'n. Betyg 3+
  veronicas_bok_bak_liv, 9 augusti 2019

  Detta är del 3 om kommisarie Sara. Jag har inte läst de tvåtidigsre böckerna men tror inte att det spelar så stor roll. Jag kon snabbt in i boken och blev fast direkt och slukade till en början boken. Efter ett tag tappar boken mig, jag kan inte sätta fingret på varför om det är jag som tappar koncentrationen och fokus. För boken är välskriven med ett högt tempo och driv och med korta kapitel sommjag gillar. Insluter av boken är jag fångad igen och sträckläser slutet.

 3. Otroligt fängslande bok.
  Monica Olhed Hansson, 24 juni 2019

  När man väl börjat lästa är det svårt att lägga ifrån sig boken, den är väldigt spännande Väntar med spänning på nästa bok.

 4. Ruskig välskriven deckare
  @bettan_bokprataren (Örebro), 9 maj 2019

  En ganska ruskig, välskriven och fasansfull berättelse med högt tempo och stort driv.
  Cecilia beskriver denna högerextrema miljö oerhört skickligt och ger oss inblick i hur det skulle kunna se ut i dessa kretsar.

  Jag gillar sättet som Cecilias angriper olika problem i samhället, hon gör det på ett mycket skickligt och trovärdigt sätt.
  Det här är ytterligare en bladvändare, boken består av korta kapitel som är både spännande och skrämmande, vilket gör att jag har svårt att ... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Cecilia Sahlström