Hatet vi bär (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sara Vallén (del 4)
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2020-01-22
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
215 x 145 x 28 mm
Vikt
546 g
SAB
Hc
ISBN
9789178350193
Hatet vi bär (inbunden)

Hatet vi bär

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-01-22
213
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
En högprofilerad lektor vid Lunds universitet hittas oförklarligt och brutalt mördad i sin flickväns lägenhet och polisen står handfallen utan klara spår. När ytterligare en ung kvinna mördas med samma metod ökar förvirringen. Inte en enda koppling kan hittas mellan kvinnorna.

Sara Vallén och hennes team kopplas snabbt in på fallet, och genom vittnen får de fram en fantombild, som visar sig stämma väl överens med utseendet på en terapeut, Diedrik Ek. Han är en osannolik gärningsman, men Sara beslutar ändå om spaning. Ingenting händer förrän Diedrik oväntat förs bort mitt i natten. Husrannsakan visar att de båda mördade kvinnorna har varit klienter hos honom, men varför blir han bortförd, och vart har han försvunnit?

Spåren leder till källaren i ett ödehus i Eslöv. Gärningsmannaprofilen som polisen mejslar fram under utredningens gång för Sara och kollegerna till den grupp som kallar sig incel, och de får inblick i en subkultur som till stor del verkar i det fördolda, men inte är mindre farliga för det. En okänd värld öppnar sig för dem, en värld av mörker, smärta och brinnande hat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hatet vi bär
 2. +
 3. I egna händer

De som köpt den här boken har ofta också köpt I egna händer av Cecilia Sahlström (pocket).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hatet vi bär. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och betyg 3+++
  veronicas_bok_bak_liv, 4 oktober 2020

  Det här är den fjärde boken i serien om Sara Vallén. Jag har läst de andra tre innan och gillat dom och detta är inget undantag. I denna bok hittas en högprofilerad lektor från Lunds universitet brutalt mördad i sin flickväns lägenhet och efter en tid hittas ytterligare en ung kvinna mördad. Sara och hennes team leder fallet och till en början är den enda kopplingen att de båda är kvinnor och lesbiska.

  Det är en spännande och välskriven bok och jag fastnade i boken direkt. Det är ko... Läs hela recensionen

 2. En hyfsad spänningsroman
  @bettan_bokprataren (Örebro), 28 februari 2020

  Det här är ytterligare en bok som lyfter problematik i samhället. Den här gången kopplas fallet till homofobi och lesbiska kvinnor och män i ofrivilligt celibat. Som vanligt skriver Cecilia med stor spänning och det är en fasansfull berättelse med högt tempo, stort driv och korta kapitel.
  Dock tycker jag att den här inte är den bästa i serien om Sara, den nådde inte hela vägen fram. Jag upplever den här som mer spretig och rörig och jag har ibland svårt att hänga med i de olika vändningar... Läs hela recensionen

 3. En bra bok
  Bokdjungeln , 23 februari 2020

  Med ett brinnande intresse för feminismen så är det absolut intressant att läsa böcker som handlar om incels, även om det också är skrämmande.
  Jag gillar att man har svårt att lista ut vem mördaren är och hur allt hänger ihop. Ännu en sak jag tycker om är de korta kapitlen, jag tycker personligen att det är lättare att läsa och gör det svårare att sluta då jag kommer på mig själv med att tänka "bara ett kapitel till". Kontentan är alltså att detta är en bra bok helt enkelt.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Cecilia Sahlström