Brudslöjan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Vargön (del 1)
Antal sidor
317
Utgivningsdatum
2019-03-18
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
217 x 145 x 25 mm
Vikt
477 g
SAB
Hc
ISBN
9789178351350
Brudslöjan (inbunden)

Brudslöjan

(14 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-18
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Vem mördade Lisa-Marie?

Den unga Lisa-Marie hittas under mystiska omständigheter död på sin bröllopsnatt. Mona Schiller, en före detta domare som flyttat hem till Vargön efter många år utomlands, dras in i polisutredningen. När hon börjar nysta i fallet växer en helt ny bild av Lisa-Marie fram, och Mona inser att det lilla samhället döljer hemligheter som är större än hon någonsin kunnat ana.

Brudslöjan är den första delen i Vargönserien där vi får möta storslagen natur, gåtfulla mysterier och udda karaktärer i trakterna kring det gamla brukssamhället Vargön. I centrum står femtiosexåriga Mona Schiller, en orädd och stark kvinna som löser andras brott men döljer egna mörka hemligheter.

Kamilla Oresvärd har tidigare skrivit tre lovordade kriminalromaner om Göteborgspolisen Stina Seger, Minnesbäraren (2015), Jägaren (2017) och Råttfångaren (2018):

»Redan vid debuten tål hon att jämföras med etablerade svenska deckarnamn« Borås Tidning

»Jag kan inte komma på annat än superlativer och rekommenderar den varmt till alla som gillar spänning!« Gunilla Wall, Hemmets Veckotidning

»En deckare jag verkligen kan rekommendera i höstmörkret! 5/5« The Book Journey om Jägaren

 

 
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Brudslöjan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En 10-poängare
  Britt Gustafsson, 31 mars 2021

  Direkt när jag började läsa i boken var jag fast. Älskade skrivsättet jättemycket liksom handlingen och jag ville vända blad efter blad för att få veta mer om hur det skulle gå. Kamilla Oresvärd är ny favoritförfattare som jag varmt rekommenderar!

 2. Brudslöjan
  Helena Gävert, 17 januari 2021

  detta är Kamilla Oresvärds första bok om Vargön.Bra intrig med bra personer med sin problem och tillkortakommanden.Efter att jag läst denna bok så hoppades jag att hon skulle komma med fler böcker om Vargön vilket hon till min glädje skrivit.Fortsätt snälla Kamilla

 3. Mystiskt mord i stämningsfull natur!
  -, 23 juni 2019

  Jag har läst serien om Stina Seger, så självklart vill jag läsa Oresvärds nya.
  Jag blir inte besviken. Den inledande prologen försätter mig genast i mysrys-stämning, med en trolsk naturbeskrivning och med ett mysterium som lockar. Miljön för den här mordhistorien är naturlära glesbygd, till skillnad från Segers hemvist som var storstan - och det fungerar väl. Ta en extra titt på omslaget, riktigt snyggt och fantasieggande. Med ett sånt omslag, kan man bli annat än sugen att läsa boken? Läs hela recensionen

 4. Spänning i storslagen miljö
  @bokslukaranki, 2 maj 2019

  Brudslöjan är välskriven med otroligt skickliga miljöbeskrivningar och ett välformulerat persongalleri. Mona Schiller är helt och hållet min typ, jag fastnar för karaktären och värmen hon inger. Jag vill läsa mer om hennes äventyr!

 5. Rapp med korta kapitel
  Maja, 28 mars 2019

  🔸Dags för recension🔸
  Brudslöjan av Kamilla Oresvärd
  ..............................................
  Jag har inte läst Kamillas böcker innan. Brudslöjan är min första bok av henne.
  Jag hade jättehöga förväntningar på denna bok. Alla pratade bara om hur de längtade när den skulle komma ut, så spända och förväntansfulla.
  Jag kan inte säga att jag blev besviken på denna bok, absolut inte, men jag var inte heller eld och lågor direkt.
  Den är bra. Det måste ... Läs hela recensionen

 6. Brudslöjan - spänning från start till mål
  @bettan_bokprataren (Örebro), 20 mars 2019

  Jag har läst Kamillas tre tidigare böcker och här presenterar hon ytterligare en bra story och den knyts ihop på ett mycket föredömligt sätt allt eftersom historien fortskrider.
  Återigen lyckas hon hålla historien levande utan att jag kan avslöja mördaren, me like!!! Så jag läser boken med den ständiga frågan, Vem är egentligen mördaren? Det är inte förrän i slutet som allt får sin förklaring. Att en en gång inte lyckades knäcka slutet, det gillar jag, då lever boken hela vägen. Det snab... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Kamilla Oresvärd