Som nitroglycerin (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Lisa Engström (del 1)
Antal sidor
477
Utgivningsdatum
2019-01-22
Upplaga
1
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
230 x 160 x 33 mm
Vikt
788 g
SAB
Hc
ISBN
9789178351589
Som nitroglycerin (inbunden)

Som nitroglycerin

(19 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-01-22
168
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
"... en väldigt bra debut"

Monica Lindgren i SVT Go'Kväll.

När stjärnadvokaten Niklas Bromander påträffas död i ett garage i centrala Jönköping rör det upp heta känslor, både i polishuset och i den annars så lugna universitetsstaden vid Vätterns södra spets.

Kriminalkommissarie Lisa Engström och hennes kollega Sten Johansson får fallet på sitt bord. Utredningen lämnar ingen oberörd då Bromander några år tidigare fått en polismördare frikänd.

Lisa Engström, ökänd på polishuset för sitt heta temperament, är den enda som vågar säga högt att Niklas Bromander fått vad han förtjänar. Kort därefter försvinner Bromanders äldsta dotter Hanna spårlöst, och polisen börjar ana att allt inte står rätt till i familjen. När bilder på dottern, fastbunden och naken, dyker upp drar en intensiv jakt igång. Spåren leder till en samtalsgrupp för utsatta kvinnor. Är det någon som vill hämnas? Eller finns svaren närmre än så?

Samtidigt brottas Lisa med sitt eget mörka förflutna. Hon har aldrig passat in och någon vill att det ska förbli så. Vreden växer inom henne. Och den vill ut.

Frida Moisto har i sin hyllade debutbok Som nitroglycerin skapat en stark och explosiv huvudperson som för tankarna till Stieg Larssons Lisbeth Salander. När lagen inte räcker till tar hon den i egna händer för att skipa rättvisa.

"Moisto skriver, från första sidan i debutdeckaren, så framåtrusande och ettrigt att det är som om hon böjer huvet och överkroppen likt en kortdistanslöpare för att kunna skriva fortare, ännu fortare, fortare ändå eller om hennes deckarprosa kan liknas vid en pitbull?"

Bengt Eriksson, Deckarlogg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Som nitroglycerin. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Katt och råtta lek- så spännande
  @bettan_bokprataren (Örebro), 4 april 2019

  Vill du uppleva spänning och en bra story? Vill du ha fart och att det stundtals är rått och brutalt? I så fall ska du läsa Som nitroglycerin.Den här boken är bra, riktigt bra till och med! Handlingen ger läsaren mycket spänning och dessutom erbjuds många oväntade vändningar och det är rent omöjligt att klura ut exakt hur det hela ska sluta. Det kallar jag en bra thriller. Katt och råtta ända till slutet.
  Vilken fantastisk debut, boken är en välskriven bladvändare, som du bara måste läsa ... Läs hela recensionen

 2. Grymt bra!
  -, 13 mars 2019

  Den framstående advokaten Nils Bromander hittas mördad på ett utstuderat rått sätt. Bromander är en välkänd profil, dock ej på det smickrande viset. Han har nämligen fått både våldtäktsmän och polismördare frikända. Hans renommé gör listan på tänkbara hämnare lång. Poliserna får minst sagt fullt upp med att nysta i Niklas förflutna som visar sig vara både mörk och grym.


  Det här är en rå, brutal deckare med kvinnofokus. Svåra ämnen som kräver uppmärksamhet och eftertanke. Mäns v... Läs hela recensionen

 3. Tveksam start men blev sen riktigt bra!
  Villivonkansbooks, 25 februari 2019

  Som Nitroglycerin är en rå och bitvis riktigt otäck deckare. Berättelsen börjar lite trevande och jag har svårt att komma in i boken. Jag blir inte intresserad av varken karaktärerna eller handlingen i sig och efter halva boken slår jag igen den. Och tänker att jag inte ska läsa ut den. Men det går en vecka och jag kommer på mig flera gånger med att fundera på hur det gick. Med den otäcka advokatens dotter. Med Lisa både polisiärt och privat. Och den fruktansvärda Nils Bromander, skulle han n... Läs hela recensionen

 4. Spännande läsning!
  Anna Johansson, 14 februari 2019

  Snabb och fartfylld deckare med naturligt kvinnofokus och hög spänningsfaktor. Svår att lägga ifrån sig. Man måste få reda på hur det går.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Frida Moisto

 • Napalm

  Frida Moisto

  En varm sommarnatt väcks kriminalkommissarie Sten Johansson av mobiltelefonens signal. Ett bombhot vilar över Länssjukhuset Ryhov i Jönköping. Dessutom växer frustrationen inom arbetsgruppen. Lisa är försvunnen och de vet inte om de ska söka efter...

 • Drakar lyfter i motvind

  Frida Moisto

  När Johan Lundblad, Jönköpings innekille nummer ett, hittas brutalt knivhuggen en varm sommarnatt, kontaktas Sten Johansson och Lisa Engström omgående. Fallet är av känslig karaktär då Johan Lundblads morbror Leif Blomqvist arbetar på Jönköpingspo...