Ghettolegender (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ghettokungen (del 3)
Utgivningsdatum
2021-11-23
Förlag
Bokfabriken
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
214 g
SAB
Hc
ISBN
9789178358533

Ghettolegender

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2021-11-23
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vinnare Storytel Awards Spänning 2023!

Juryns motivering: "Tonsäkert, med humor, oväntade karaktärer och relationer - Sammy Jeridi lyckas med konsten att underhålla samtidigt som han aldrig gör av kall på nerven."

Leon, Stockholms Ghettokung, sitter på Norrtäljeanstalten dömd för ekobrott. När "Prästen", en grå eminens i förorten, kräver in en gammal skuld tvingas Leon rymma för att betala tillbaka den. För man säger inte nej till "Prästen".

Leon får ett sjukt uppdrag. Han ska hitta Rommels guld, som enligt ryktet ska vara gömt någonstans i Nordafrika. Till sin hjälp har han ärkefienden Jambolo Jobo. Men det finns ett problem - Jambolo har svurit att döda Leon när de hittat det legendariska naziguldet.

Ghettolegender är författaren Sammy Jeridis efterlängtade uppföljare till fartfyllda Ghettokungen (2020) och Ghettobröder (2021).

SAMMY JERIDI växte upp i Solna, där delar av Ghettokungen utspelar sig. Barndomen med en pappa som kränkte och misshandlade honom var mörk. Han sökte sin tillflykt till biblioteket. Där fick han lugn och ro och där föddes en dröm. Jag ska visa den jäveln. Med det framgångsrika e-handelsföretaget Makeup Mekka blev drömmen sann. Idag bor Sammy Jeridi med sin familj på Kanarieöarna och i Nordnorge. Där förverkligar han en annan dröm, som blev till i det där biblioteket för länge sedan, att skriva egna böcker. Med sina berättelser vill han inspirera andra som hamnat snett att göra rätt val livet.

"Högre fart än Sammy Jeridis finns inte i den svenska thrillervärlden. Men det är också smart, välkomponerat och oerhört laddat."
Arne Dahl, författare

"Ghettolegender är en vansinnigt stark och välkomponerad historia som jag slukade. Fantastisk!" Pascal Engman, författare

"Maximal spänning i toppklass. Omöjlig att lägga ifrån sig." Anna Karolina, författare

"Jeridi överraskar ännu en gång och har skrivit en episk nagelbitare." Leffe Grimwalker, författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ghettolegender
 2. +
 3. Ghettoprinsessan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ghettoprinsessan av Sammy Jeridi (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ghettolegender. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ghettolegender
  betttybook (Sandviken), 9 december 2021

  Ghettokungen, Ghettobröder och nu Ghettolegender. Sammy Jeridi har knäckt koden och jag är så jäkla såld på det han skriver. Älskar spänningen, tempot, obehaget, humorn, språket - ALLT!

  När tredje boken i serien om Leon Jaziri inleds har han åkt fast, dömts för ekobrott och sitter på Norrtäljeanstalten tillsammans med en drös kriminella varav några är extra sugna på att spöa upp honom ordentligt. Leon's plan är att sitta av straffet och därefter leva som en förebild för Emir, hans s... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sammy Jeridi