Medan himlen förmörkas av aska från Tambora (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-02-11
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789178512942
Medan himlen förmörkas av aska från Tambora (e-bok)

Medan himlen förmörkas av aska från Tambora (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-11
89
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är tidigt artonhundratal. Människorna i de små byarna sliter hårt och hålls i Herrans tukt och förmaning. Den som bryter mot något av tio Guds bud straffas obönhörligt. De som står längst ned på samhällsstegen - de fattigaste, kvinnorna, pigorna - får bära den tyngsta bördan, utnyttjas och sviks, för att sedan vara de som får de strängaste straffen.

Boken handlar om ett mord och om den lagstiftning som kringgärdade barnamord. Den handlar också om vänskapen mellan två systrar. Detta mot bakgrund av ett av världshistoriens största vulkanutbrott.

I centrum för berättelsen står den unga bryggarpigan Maria Cajsa. De är flera som sviker henne och för det får hon själv ta det hårdaste straffet, där döden snarare hade varit en befrielse för henne än ett straff.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Jarnhammar

  • Libretto

    Lars Jarnhammar

    Libretto är en väv av små berättelser som följer en släkt från tidigt 1800-tal fram till pingstaftonen 1926. I dess centrum står Johannes, en hyllad operasångare och regissör med scener i Stock¿holm, Prag, Breslau, New York och Melbourne som några...

Bloggat om Medan himlen förmörkas av aska från Tambora