Gunillas man försvann: En sann historia (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (312.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Charlotta Jonsson
Utgivningsdatum
2019-07-23
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789178617722
Gunillas man försvann: En sann historia (ljudbok)

Gunillas man försvann: En sann historia Ljudbok

(147 röster)  |  Läs 21 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-07-23

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Gunillas man Martin försvann spårlöst den 1 februari 1991. Han lämnade Gunilla, deras tvåårige son Max och det barn som var på väg.

Men han lämnade också skulder efter sig - flera miljoner kronor. Från att ha levt ekonomisk trygghet, tvingades Gunilla gå till socialen för att få mat och kläder till barnen.

När Martin varit borta i tio år dödförklarades han. Tre år senare får Gunilla ett brev från Skattemyndigheten. Martin lever.

Gunillas man försvann är en sann berättelse om en svensk kvinna som kämpat i domstolar och hos myndigheter för att få ett drägligt liv för sig och sina barn.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 21 recensioner av Gunillas man försvann: En sann historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra
  -, 12 april 2022

  Mycket bra och gripande historia om en mammas kamp för ett bra liv för sina barn.

 2. Rekommenderas
  -, 21 november 2021

  En mycket välskriven bok om ett samhällsproblem som skulle kunna drabba flera. Jag har inte kunnat sluta lyssna förrän den var slut.

 3. Intressant
  -, 3 augusti 2021

  Intressant berättelse men ibland lite långrandig.

 4. Fantastisk
  -, 10 november 2020

  En helt otroligt intressant bok ifrån verkligheten där tårarna kom ibland eftersom det var så lätt att leva sig in i boken...

 5. Skrämmande ...
  -, 16 september 2020

  ... att man är så liten inför myndigheter och de som man tror ska hjälpa en när man oförskyllt hamnar i problem. Jättebra inläsare.

 6. Likhet inför lagen
  Monica Ch, 2 september 2020

  En skrämmande verklighetsskildring. En modern kvinnas kamp mot banker, myndigheter mfl, som man på intet sätt kan tro hör hemma på 19-20 hundratalen.

 7. Så bra!
  -, 4 augusti 2020

  En riktig tankeställare om vad som är viktigt i livet! Än en gång finns ingen hjälp att få för dem som verkligen behövt det! Bra uppläsare!

 8. Ok bok. Lite för lite om maken som försvann.
  -, 4 juli 2020

  Ok bok. Lite för lite om maken som försvann och lite väl mycket fester hit o dit. Ibland var jag på väg att ge upp.

 9. Spännande
  -, 27 juni 2020

  Mkt bra
  Att följa Gunilla o pojkarnas kamp
  Dom fick ett bra liv
  Man sträckläste , svår att släppa

 10. Ett oförtjänt livsöde

  Mycket bra inläsning av en fängslande och intressant bok om ett grymt livsöde. Den lämnar många frågetecken gällande den svenska lagstiftningen.... visst är ekonomin bägges ansvar i ett äktenskap men det borde gälla även efter separationen. Mannen borde ha polisanmälts och blivit efterlyst av Interpol och även han skulle ställts till svars för skulderna och tragedin som han orsakat både sin familj och släktingar.

 11. Vilken stark kvinna
  -, 18 april 2020

  Bra men vilken sorglig historia. Borde läsas av alla som funderar på äktenskapet. Imponeras av hennes förmåga att hålla glädjen vid liv. Många vänner och föräldrar som hjälper till och orkar lyssna, Gunilla är trots allt en lyckligt lottad kvinna

 12. Enkelt språk men värd att lyssna på
  Emma , 13 mars 2020

  För enkelt språk. Lite offerkofta.
  Blev faktiskt inte så berörd trots en tragisk historia

 13. En närvaro genom hela boken.
  N~L, 28 januari 2020

  Jag har lyssnat till boken genom den mjuka och en levande återgivning som uppläsaren av biografin åstadkommer. En biografi som är intressant från början till slutet. Biografin är skriven så att jag är och följer livet Gunilla lever och det hon går igenom. Det är målande beskrivet. Tragiskt och en helt otrolig konstig byråkrati som hon och hennes nära har fått gå igenom. Finner biografin intressant och starkt att kunna återge något så fruktansvärt. Läsvärd !

 14. En otrolig historia
  kicki (Norrköping), 22 december 2019

  Man kan inte tro att sånt här händer, men det för det. Jag förvånas över hur en människa bara kan försvinna utan att ingen vet någonting. Men hur stark den som lämnas kan bli och vara är helt otroligt. Tack Gunilla för att du berätta.

 15. Topp betyg
  -, 19 december 2019

  Jättebra o spännande berättelse. Hade så svårt att slita mig

 16. Tänkvärd
  Johan, 24 november 2019

  Mycker tung berättelse om hur illa det kan gå när det finns egoister inblandat.

 17. Intressant berättelse men otroligt illa skriven
  Linda, 21 november 2019

  Tyvärr är denna bok en plåga att ta sig igenom pga det torftiga språket och de platta karaktärerna. Men iaf jag läser ändå på jakt efter nån slags förklaring - men den dyker aldrig upp. Eller så har insikten drunknat i alla käcka beskrivningar och naiva analyser.

 18. Taffligt och oinspirerande
  J West, 4 november 2019

  Taffligt språk och en ojämn rytm i berättandet. Det som kunde blivit en gripande historia om ett hjärtskärande öde blir bara ett konstant gnäll och lämnar en känsla av att författaren bara vill ha medömkan och att allt är någon annans fel eller problem att lösa. Helt oinspirerande och ett hån mot kvinnor som kämpar med att få ihop livspusslet.

 19. Smärtsam historia från verkligheten
  -, 25 oktober 2019

  Det är djupt tragiskt och smärtsamt att ta del av Gunillas berättelse. Hon beskriver den mångåriga kampen för att få sitt och sina barns vardagsliv att fungera.
  Språket är enkelt och även om berättelsen är hjärtknipande och engagerar mig djupt så kan jag inte bortse från att jag tycker boken fylls av en hel del tomt innehåll, som om det gäller att fylla ut sidorna med text. Det blir rätt tröttsamt vad det lider med oväsentliga detaljer utbroderade sida upp och sida ner..
  Den här boken... Läs hela recensionen

 20. Intressant
  Monika Hallqvist, 10 september 2019

  Intressant lyssning men ibland lite upprepning.

 21. Boken beskriver hur tufft livet kan bli. Men den...
  Elisabet Susanne Berndtsson (Norrköping), 7 augusti 2019

  Boken beskriver hur tufft livet kan bli. Men den innehåller glädje, kärlek och humor i mängder. En underbar berättelse som man lätt sträcklyssnar.

Visa alla 21 recensioner

Fler böcker av författarna