Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2020-09-01
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
210 x 150 x 11 mm
Vikt
282 g
SAB
Eaad.02
ISBN
9789178852581
Trygga klassrum : kreativa metoder för goda samtal (häftad)

Trygga klassrum : kreativa metoder för goda samtal

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2020-09-01
179
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I trean flög vi, i fyran kraschade vi. Nu i femman är de här för att se om vi kan laga planet och flyga igen.
Elev om Unghästen

De flesta pedagoger upplever dagar när det stormar i klassrummet. När klassens makthierarkier styr och tvivlet på det egna ledarskapet skaver. När relationer till elever ständigt behöver lagas för att skapa utrymme för lärande.
Trygga klassrum är en bok för dig som är pedagog i årskurs 4 9 eller på andra sätt möter grupper av barn och unga i skolan. Här får du ta del av värderingsövningar, lekar och andra kreativa metoder som Unghästen Västerbottensteaterns ungdomsverksamhet under 20 år använt för att skapa samtal med elever i svåra och känsliga frågor och som du kan använda i din egen skola.
I boken får du också läsa historien bakom Unghästens prisbelönta pedagogik och möta grundarna Malin Lundqvist och Petra Åström, dramapedagogen Katrin Byréus och många fler som ger sina tankar om pedagogens roll som relationsfrämjare och samtalsledare. Det handlar om konsten att våga lyssna och skapa trygga klassrum även när det verkar omöjligt.

CAROLINE JONSSON är frilansjournalist som har specialiserat sig på sociala frågor och psykisk hälsa bland unga. Hon har tidigare skrivit boken Hej, det är jobbigt (Dynamo förlag 2018), en bok för unga som söker samtalsstöd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trygga klassrum : kreativa metoder för goda samtal
 2. +
 3. Input Arbeta formativt i NO - Stöttning i klassrum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Input Arbeta formativt i NO - Stöttning i klassrum av Mårten Sahlin (häftad).

Köp båda 2 för 544 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Trygga klassrum : kreativa metoder för goda samtal. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lite annorlunda bok som får en att tänka
  Gustavs bokhylla, 13 januari 2021

  Gillade denna bok och tror att den gör nytta hos pedagoger. Bra med de olika förslagen på läsningar och hur man kan tänka. Läsvärd.

 2. vuxnas ansvar
  GunMarie Stenström, 30 oktober 2020

  Här finns kloka sätt att möta barn och unga i allvarliga och viktiga ämnen. Det är aldrig barnens fel, när det är stökigt i klassrummet!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Caroline Jonsson