Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2020-09-01
Förlag
Visto Förlag
Medarbetare
Sporrong, Sanna (form)
Dimensioner
210 x 150 x 11 mm
Vikt
282 g
SAB
Eaad.02
ISBN
9789178852581
Trygga klassrum : kreativa metoder för goda samtal (häftad)

Trygga klassrum : kreativa metoder för goda samtal

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-09-01
169

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
I trean flög vi, i fyran kraschade vi. Nu i femman är de här för att se om vi kan laga planet och flyga igen.
Elev om Unghästen

De flesta pedagoger upplever dagar när det stormar i klassrummet. När klassens makthierarkier styr och tvivlet på det egna ledarskapet skaver. När relationer till elever ständigt behöver lagas för att skapa utrymme för lärande.
Trygga klassrum är en bok för dig som är pedagog i årskurs 4 9 eller på andra sätt möter grupper av barn och unga i skolan. Här får du ta del av värderingsövningar, lekar och andra kreativa metoder som Unghästen Västerbottensteaterns ungdomsverksamhet under 20 år använt för att skapa samtal med elever i svåra och känsliga frågor och som du kan använda i din egen skola.
I boken får du också läsa historien bakom Unghästens prisbelönta pedagogik och möta grundarna Malin Lundqvist och Petra Åström, dramapedagogen Katrin Byréus och många fler som ger sina tankar om pedagogens roll som relationsfrämjare och samtalsledare. Det handlar om konsten att våga lyssna och skapa trygga klassrum även när det verkar omöjligt.

CAROLINE JONSSON är frilansjournalist som har specialiserat sig på sociala frågor och psykisk hälsa bland unga. Hon har tidigare skrivit boken Hej, det är jobbigt (Dynamo förlag 2018), en bok för unga som söker samtalsstöd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trygga klassrum : kreativa metoder för goda samtal
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Trygga klassrum : kreativa metoder för goda samtal. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lite annorlunda bok som får en att tänka

  Gillade denna bok och tror att den gör nytta hos pedagoger. Bra med de olika förslagen på läsningar och hur man kan tänka. Läsvärd.

 2. vuxnas ansvar
  GunMarie Stenström, 30 oktober 2020

  Här finns kloka sätt att möta barn och unga i allvarliga och viktiga ämnen. Det är aldrig barnens fel, när det är stökigt i klassrummet!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Caroline Jonsson

 • Livsberättelser om adhd och autism

  Caroline Jonsson

  "Om jag hade vetat” – om att få npf-diagnos sent i livet ”Jag har sprungit hela livet. Äntligen får jag stanna.  Oron inom mig, känslan av att jag klättrar på väggarna skulle jag g&...

 • Hej, det är jobbigt - till dig som är ung och vill prata anonymt med någon

  Caroline Jonsson

  Den här boken är till dig som är ung och vill prata anonymt med någon. Till dig som aldrig sökt hjälp och till dig med lång vårdjournal. Till dig som är tyst och till dig som berättat allt. Det är lätt att få tunnelseende när en mår dåligt. Att tr...