Främlingen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (352.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Harbinder Kaur (del 1)
Inläsare
Angela Kovács
Utgivningsdatum
2020-07-07
Förlag
Modernista
Översättare
Carla Wiberg
ISBN
9789178934713

Främlingen Ljudbok

(18 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2020-07-07

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vald till ÅRETS BÄSTA KRIMINALROMAN i The Times! Ny fristående thriller av författaren bakom succéböckerna om Ruth Galloway

»Så oemotståndligt bra.« Lotta Olsson, DN

»Mitt hjärta bultar fortfarande. Gåshudsframkallande, smart och uppslukande... Jag älskar den!« Louise Penny

Clare Cassidy är inte främmande för mord. Åtminstone inte i teorin: Hon undervisar i litteratur, med skräckförfattaren R. M. Holland som specialintresse. En gång om året håller hon en kurs för att dryga ut lönekuvertet, där studenterna djupdyker i det mörka, sällsamma författarskapet.
En dag förenas teori och verklighet på ett brutalt sätt när en av Cassidys kollegor hittas död. Intill offret hittas en lapp med en rad av R. M. Holland. Polisen är övertygad: lösningen till det makabra mordet finns i böckerna.
Clare är skräckslagen över tanken på att mördaren skulle vara någon som hon känner - och konfronterar alla sina rädslor i sin privata dagbok. Anteckningarna blir ett sätt att härda ut.
Men så upptäcker hon en dag ett par okända rader i dagboken, skrivna med en handstil som inte är hennes: »Hej Clare. Du känner inte mig.«

ELLY GRIFFITHS [f. 1963] är en pseudonym för den brittiska kriminalförfattaren Domenica de Rosa, som belönats med bland annat Mary Higgins Clark Award och CWA Dagger in the Library Award. Hon debuterade med den hyllade romanen Flickan under jorden, som blev startskottet på serien om rättsarkeologen Ruth Galloway som nu sålt i över 3 miljoner exemplar. Främlingen [The Stranger Diaries] är Elly Griffiths första helt fristående spänningsroman.

»Främlingen är skriven med Griffiths sedvanliga värme och lätta hand, men har en genuint läskig kvalitet som kryper under huden.« Sunday Express

»En mångfacetterad och magnifikt läskig spänningsroman.« The Guardian

»Fullkomligt förtrollande. Originell och oförglömlig.« A. J. Finn, författare till Kvinnan i fönstret
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Främlingen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Den tog sig
    -, 21 september 2023

    Till en början lite rörig men sedan blev allt klart. Svårt att sluta lyssna. Mycket bra!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elly Griffiths