Dune (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
856
Utgivningsdatum
2020-10-18
Förlag
Modernista
Översättare
Gabriel Setterborg
ISBN
9789178934768
Dune (e-bok)

Dune (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2020-10-18
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
VINNARE AV HUGO AWARD & NEBULA AWARD

En av tidernas 100 mest inflytelserika romaner enligt BBC


Melange är det mest eftertraktade ämnet i universum: en drog som kan förlänga människors liv och berika det med ett multidimensionellt medvetande, det sista en förutsättning för navigering under interstellära rymdresor. Melange finns bara på den karga ökenplaneten Arrakis.

När kejsaren tar ifrån adelsfamiljen Harkonnen vasallskapet för att i stället ge planeten i förläning till familjen Atreides slår Harkonnen tillbaka och mördar fursten Leto Atreides. Sonen Paul flyr ut i öknen med sin mor lady Jessica och de räddas från att törsta ihjäl av Arrakis ursprungsfolk. Paul måste vinna arrakisfolkets tillit innan han kan leda upproret mot familjen Harkonnen.

Berättelsen om kampen om herraväldet över Arrakis är en storslagen och oavbrutet fängslande historia om makthunger, religion, svek, teknologisk övertro och begränsade naturtillgångar. I svensk översättning av Gabriel Setterborg.

FRANK HERBERT [1920-1986] var en amerikansk science fiction-författare som publicerade sina första noveller på 1950-talet. Dune, som utkom 1965, betraktas allmänt som en av de främsta romanerna någonsin i genren. Den belönades med både The Hugo Award och The Nebula Award. Vintern 2020 har den nya, stort påkostade filmatiseringen av Dune premiär, i regi av Denis Villeneuve (Prisoners, Sicario).

»Kraftfull, övertygande, genialisk.« Robert A. Heinlein

»Lika fängslande i sin handling som i sina filosofiska vyer. Ett häpnadsväckande science fiction-fenomen.« Washington Post

»Dune är unik. Jag kan inte komma på något annat att jämföra den med än Sagan om ringen.« Arthur C. Clarke
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dune. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Wow ¿¿¿¿
    - (Gråbo), 16 januari 2021

    Väldigt bra berättat man får direkt en känsla för karaktärerna och intrigen, väldigt intressant såg filmen när jag var 12 förstod inte mycket tyckte den var trist, läste boken nu och den var långt från filmen........110% bättre 💖

Visa alla 1 recensioner