Brännaren (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Washington Poe (del 1)
Antal sidor
365
Utgivningsdatum
2021-04-01
Förlag
Modernista
Översättare
Gabriel Setterborg
Originaltitel
The Puppet Show
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789178938308

Brännaren

(41 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-04-01
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
VINNARE AV GOLD DAGGER AWARD

»M. W. Craven är lysande på att skapa spänning.« Lotta Olsson, DN, väljer årets bästa deckare

»En väldigt spännande start på vad som ser ut att bli en lysande serie.« Mick Herron, författare till Slough House-serien

En seriemördare bränner människor levande vid de förhistoriska stencirklarna i Storbritanniens Lake District. Han lämnar inga ledtrådar efter sig, och polisen är hjälplös.
När hans namn hittas inristat i de förbrända resterna av det tredje offret tas den avstängde kommissarie Washington Poe tillbaka i tjänsten och kastas in i en utredning som han inte vill ha något med att göra. Han paras motvilligt ihop med den lysande men socialt tafatta civila utredaren Tilly Bradshaw och det omaka paret upptäcker ett spår som enbart var menat för Poe.
I takt med att antalet offer ökar börjar Washington Poe inse att mycket mer står på spel för honom personligen i fallet än vad han kunnat föreställa sig...
I svensk översättning av Gabriel Setterborg.

M. W. CRAVEN är en brittisk kriminalförfattare. Som sextonåring rymde han hemifrån och gick med i armén, ägnade sedan tio år åt att göra långresor runt om i världen och tog därefter en examen i socialt arbete med inriktning på kriminologi och drogmissbruk. Sexton år senare bestämde han sig för att börja skriva på heltid. Brännaren, M. W. Cravens första kriminalroman, tilldelades 2019 års CWA Gold Dagger Award.

»Mörk, vass och fängslande.« Peter James

»En fullträff. Ruggigt spännande och obehaglig.« En annan Annika
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brännaren
 2. +
 3. Svart sommar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svart sommar av M W Craven (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Brännaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra deckarserie.
  Bo K Ehn, 8 november 2023

  Spännande historia med miljö i Lake Distict. Läste nästa bok i serien och blev inte besviken. Tredje boken väntar. Läs och njut!

 2. Bra hantverk men väl tillrättalagd...
  TM Nilsson, 13 september 2023

  'Brännaren' är tajt och välskriven, men väl förevisande och i slutet blir det nära på rena parodin. Allt ska förklaras och läggas tillrätta. Sen detta bisarra hämndvåld som får en Clintan-film att framstå som lite av 'Jönssonligan' blir också för mycket. Det är som om toleranströskeln i genren kräver allt större våldsorgiedoser för att ge önskad effekt. En del författare tycks i alla fall utgå från det. (En del mansförakt överlag lyser även igenom berättelsen via utvikningar om äldre mäns mat... Läs hela recensionen

 3. Ny bekantskap
  Olov Hermansson, 19 februari 2023

  Läste den och blev imponerad. Bra story och samspelet mellan Poe och Tilly lysande. Har köpt nästa två böcker i serien. Kan varmt rekommenderas.

 4. Oerhört välskriven
  Kerstin Kvisler, 18 juli 2022

  Mycket intressanta karaktärer och en spännande intrig. Jag har läst den andra boken i serien och den är lika spännande. Väntar på nästa bok.

 5. Nagelbitare
  Ing-Marie Sjöstrand, 16 maj 2022

  En otroligt spännande intrig från första till sista sidan. Man kan inte lägga den ifrån sig. Ser fram emot fler romaner av denna författare.

 6. Spännande
  Lena Ljungdahl, 21 mars 2022

  Så spännande och jag kunde inte räkna ut hur boken skulle avslutas. Härliga människoskildringar , och hur komplicerade olika vänskapsförhållanden kan bli

 7. En mycket spännande historia
  Lars Gustavsson, 1 februari 2022

  En mycket spännande historia om bestialiska mord, som har sin grund i en vedergällning för orsaker långt tillbaka i tiden. Stor del av historien utspelar sig i ett dystert hedlandskap som förstärker historiens mörka, kusliga innehåll.
  Trots den otroliga historien känns både persongalleri (även det otroligt) och intrigen trovärdig. Författaren skriver med mörka scenerier, men boken ä svår att lägga ifrån sig.
  M W Craven är en författare jag vill läsa mer av.

 8. Spännande!
  -, 23 juli 2021

  En mycket spännande bok med karaktärer som man gärna vill läsa mer om. Svår att lägga ifrån sig, vill bara läsa mer!

 9. Bok som ger mersmak
  Sara, 22 juli 2021

  En välskriven och spännande kriminalroman med intressanta karaktärer. Boken är verkligen spännande fram till sista sidan. Drivet i texten och de intressanta huvudrollsinnehavarna ger mersmak, och jag ser fram emot att läsa nästa bok i serien.

 10. Underbara karaktärer
  Bokhyllaniskuggan, 1 juni 2021

  ❥ Recension

  En spännande deckare med färgstarka, intressanta karaktärer, målande miljöer, bra språk, humor och en spännande story. Ser fram emot nästa bok i serien!

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av M W Craven