Byn (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (233.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Marie Richardson
Utgivningsdatum
2021-05-07
Förlag
Modernista
Översättare
Arvid Nordh
ISBN
9789178939312
Byn (ljudbok)

Byn Ljudbok

(8 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2021-05-07

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En by med tio invånare. En mörk hemlighet ur det förflutna.

»Ragnar Jónasson har en obehaglig förmåga att bygga upp skrämmande scener.« Lotta Olsson, DN

»Klaustrofobiskt är ordet. Jónasson är skicklig på att förlägga spänning till avlägsna, karga platser.« Och dagarna går

»Är detta världens just nu bästa deckarförfattare?« The Times

En by med tio invånare. En mörk hemlighet ur det förflutna. Trettioåriga Una arbetar som lärare i Reykjavik när hon får syn på en jobbannons: En lärare sökes till två unga flickor i den lilla byn Skálar, belägen vid den yttersta toppen av Islands nordöstra halvö. Una dricker för att undfly sitt förflutna och sina demoner. Hennes pappa tog livet av sig när hon var i tonåren, och hon är orolig för att hon själv ska gå samma öde till mötes. Flytten till Skálar gör inte Unas tillvaro mindre oros fylld. Byborna får henne att känna sig ovälkommen och tycks dölja en mörk hemlighet ur det förflutna. Samtidigt som Una får kännedom om en ung flickas mystiska död femtio år tidigare besöks byn av en mystisk man som försvinner lika snabbt som han dykt upp, och en av hennes elever faller plötsligt ihop död i byns kyrka.
Una är fast besluten om att ta reda på sanningen trots bybornas motstånd. Men gränsen mellan fantasi och verklighet börjar suddas ut, och hon börjar frukta både för sitt liv och sin mentala hälsa.
I svensk översättning av Arvid Nordh.

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det senaste stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Serien om Hulda Hermannsdóttir har gjort succé i Sverige både bland läsare och kritiker. Byn [ orpi ] är hans första helt fristående spänningsroman. En psykologisk thriller som förenar en kriminalgåta med övernaturliga undertoner med det mest berömda olösta kriminalfallet i Islands historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ragnar Jónasson