Ut ur skuggorna (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (425.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Monica Kennedy (del 1)
Inläsare
Anna Harling
Utgivningsdatum
2023-02-06
Förlag
Modernista
Översättare
Gabriel Setterborg
ISBN
9789178939442

Ut ur skuggorna Ljudbok

(6 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-02-06

Styckköp

159
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Första boken i den hyllade serien om kriminalkommissarie Monica Kennedy!

»Växlar snabbt mellan den undre världen i städerna, de ensligt belägna husen och en svidande vacker natur.« Lotta Olsson, DN.

»Precis så mörk och uppslukande som jag vill att en skotsk deckardebut ska vara.« Johannas Deckahörna

Sextonårige Robert Wright kommer hem sent en kväll och efter att ha bytt några korta ord med sin pappa går han upp på sitt rum och lägger sig. Dagen därpå hittas han död på en ödslig åker i det skotska höglandet, med en rad djupa jack över ryggen och överkroppen egendomligt framåtlutad - som i bön.
Kriminalkommissarie Monica Kennedy är tidigt på plats och redan när hon ser den sargade kroppen grips hon av en kuslig föraning om att hon här har att göra med en mördare som inte skördat sitt sista offer. Hon anar det värsta, men det finns samtidigt inget som kunnat förbereda henne på den vecka som väntar.
Parallellt med att Monica och hennes kollegor gör nya chockerande upptäckter försöker socialarbetaren Michael Bach desperat spåra upp en försvunnen klient. Den sjuttonårige Nichol Morgan har inte setts till på sju dagar och allt han lämnat efter sig är ett kryptiskt SMS. Och när Michael själv dras in i utredningen av mordet på Robert Wright blir han mer och mer övertygad om att Nichol gått samma öde till mötes.

G. R. HALLIDAY föddes i Edinburgh men är i dag bosatt på landsbygden i Inverness på det skotska höglandet. Under uppväxten var han besatt av de olösta mysterier som hans far undersökte i sitt yrke, något som har fungerat som inspiration till thrillerdebuten Ut ur skuggorna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av G R Halliday