Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
357
Utgivningsdatum
2020-10-06
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
217 x 143 x 28 mm
Vikt
522 g
SAB
Hc
ISBN
9789179032920
Blåmärken (inbunden)

Blåmärken

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-10-06
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det är strax före millennieskiftet och Stella arbetar på ett äldreboende sedan fyra år tillbaka. Hon trivs på sitt jobb och med sina kollegor, men därhemma finns den kontrollerande pojkvännen Samuel som håller Stella i ett järngrepp. Till slut passerar Samuel en gräns som får Stella att inse att hon, för att rädda sitt eget liv, måste lämna honom. När Stella får veta att Maj, en av hennes gamla vårdtagare, har testamenterat sin stora våning på Söder till Stella ser hon sin chans att äntligen bli fri från Samuel. Men är det verkligen så enkelt?

Den excentriska Lilly bor i lägenheten ovanför, men förnekar att hon kände Maj. Stella förstår dock snart att det inte är sant och får samtidigt klart för sig att Majs lägenhet härbärgerar en hemlighet. Vad är det Lilly döljer, och vad exakt var det som pågick i Majs våning?

Blåmärken är en gastkramande roman om ett samhällsproblem som pågår i det fördolda.

LINA ARVIDSSON är journalist och bor i Stockholm. Hon beskriver sig själv som en skrivande, fjällvandrande boknörd och roller derby-spelande tvåbarnsmamma. Blåmärken är hennes andra roman.

"Sträckläsningsdeckare"
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Våld i hemmet har blivit ett allt mer vanligt tema i deckarna, men det är sällan någon lyckas skriva om det så spännande som Lina Arvidsson."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Lina Arvidsson har gjort det igen!! Hon har skrivit ännu en ruggigt bra roman som belyser ett av vårt största samhällproblem, mäns våld mot kvinnor."
enkoppenbok

"Till en början trodde jag att Blåmärken skulle visa sig vara en skicklig men nedslående skildring av våld i nära relationer, men snart blir den mycket mer än så. Berättelsen är spännande, medryckande, och låter en som läsare aldrig riktigt slappna av. Jag praktiskt taget sträckläser den."
Katie Collmar, dagensbok.com

Sagt om Ett hem att dö för:

"Det var länge sedan jag läste en svensk thriller som jag diggade så skarpt som boken Ett hem av dö för av Lina Arvidsson."
Christoffer Holst

"Lina Arvidsson kan gestalta, och det är smått genialt att bygga en thriller mot fonden av en samtida tillvaro av permanent otrygghet och tilltagande fattigdom."
Malin Krutmeijer, Aftonbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Blåmärken
 2. +
 3. Ett hem att dö för

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett hem att dö för av Lina Arvidsson (pocket).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Blåmärken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Wow!
  Bokhyllaniskuggan, 29 december 2020

  ❥ Recension

  Alltså wow, vilken bok! Blåst av stolen? Javisst!

  Jag tyckte jättemycket om Lina Arvidssons debutbok Ett hem att dö för så förväntningarna på den här var höga. Och jag kan till och med säga att denna är ännu bättre! Hatten av Arvidsson, snyggt!

  Det är otroligt tufft att ta sig igenom den här berättelsen pga det tunga ämnet. Jag har själv varit i en relation med psykisk misshandel och många jobbiga minnen bubblade upp till ytan. Gränsförflyttningen oc... Läs hela recensionen

 2. Blåmärken
  Åsa Klingstedt-Bengtsson, 12 november 2020

  Det var en av de bästa men samtidigt en av de värsta böcker jag läst!!!
  Tyvärr så ser samhället ut idag och frågan är om dessa psykopater någonsin kommer att försvinna!
  Rekommenderar den varmt

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lina Arvidsson