Uppvaknandet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
PDF med vattenmärke (8.4 MB)
Om vattenmärkning
PDF-böcker lämpar sig inte för läsning på små skärmar, t ex mobiler.
Språk
Svenska
Serie
Drakar och demoner (del 1)
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2023-08-17
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Johan Egerkrans
ISBN
9789179791490

Uppvaknandet E-bok

E-bok (PDF),  Svenska, 2023-08-17
29
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Tamea har aldrig känt sig hemma i rollen som dotter till en rik adelsman, med dyra klänningar och smycket. Hon har hellre övat svärdsteknik med sin äldre bror. Men en dag kallas brodern iväg på ett hemligt uppdrag utanför stadsmuren, och kort därefter börjar Tameas tatuering att bränna som eld. Den tatuering som både hon och brodern fick när de föddes, för att länka dem samman. Hon inser att tiden för svärdsträning är över, och snart har hon lämnat sitt trygga liv bakom sig för att söka svar på var brodern är, och varför tatueringen kallar på henne.

Men utanför ringmuren möter hon en verklighet som är långt ifrån den disciplinerade och ordnade stridsträning hon haft på borggården. Det finns ingen ridderlig hederskodex hos en hungrig träskorm, lika lite som det finns barmhärtighet i de infekterade köttsår som en blodtörstig vättes vassa käftar skapar.

Hon inser snart att hon är chanslös på egen hand ute i vildmarken, och tvingas slå följe med ankan Gizma och en alv vid namn Verven. Men kan hon verkligen lita på sitt resesällskap? Och hur ska hon kunna hitta sin försvunna broder, när hon knappt klarar att ta sig levande till närmsta värdshus i grannbyn.

Boken utgår från den värld som skapats i rollspelet Drakar och demoner, som blev ett fenomen under tidigt 80-tal. Med nylansering av spelet så har intresset för Drakar och demoner fått en stark återkomst. Med spänning, äventyr och skicklig berättarteknik tätnar intrigerna och mysteriet i Uppvaknandet. Och med befriande humor och det bästa från rollspelsvärlden är boken även en välkommen läsning i fantastygenren. I Drakar och Demoners rollspelsuniversum är det sällan viktigt om du är en alv, dvärg, orch, människa eller anka. Det enda som spelar roll är äventyret, de faror som måste besegras och de skatter du vill hitta. Och såklart, att inte dö på kuppen.

Uppvaknandet innehåller även ett helt nyskrivet rollspelsäventyr skapat av Fria Ligan så att läsare först kan uppleva de tre äventyrarnas historier och sedan själva ge sig iväg på äventyr i Drakar och Demoners värld.

E.P. Uggla skriver för både unga och vuxna och är själv en riktig spelnörd. Johan Egerkrans är en illustratörsgigant inom fantasyvärlden och har gjort illustrationer både till boken och rollspelet.

"En allegori över vad en människa, och därmed mänskligheten, är kapabel till under olika omständigheter och villkor. ... Det gör berättelsen tidlös och allmängiltig, den är dessutom oavbrutet fängslande och spännande. ... Därtill är den, mitt i det hemska, också rolig. ... Uppvaknandet är utomordentligt suggestivt illustrerad av välkände Johan Egerkrans."

Jan Hansson, BTJ-häfte nr 16, 2023
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av E P Uggla