Kort kjol (lättläst) (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (25.1 MB)
Språk
Svenska
Serie
Livat på Lingonvägen
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Lo Tamborini
Utgivningsdatum
2020-09-23
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Matilda Salmén
ISBN
9789179871703

Kort kjol (lättläst) Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2020-09-23
99
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Sommarlov - som de har längtat! Myran och hennes klasskamrater firar. Myrans bästis åker hem, medan Myran följer med två killkompisar på efterfest. Men festen urartar och de två killarna utsätter Myran för en våldtäkt. För Myran följer en fruktansvärd tid. Rädslan, polisförhören och rättegången. Hur ska hon kunna leva vidare? Och hur ska hon kunna komma tillbaka till skolan där alla vet vad som har hänt?

Äntligen i lättläst bearbetning: 00-talets viktigaste bok! Christina Wahldéns debutbok Kort kjol kom ut 1999. Varken förr eller senare har något liknande getts ut i den svenska ungdomslitteraturen. Boken väckte stor uppståndelse med sitt angelägna tema, och fortsätter att beröra och skaka om läsare. Boken, som handlar om en gruppvåldtäkt, präglas trots det tunga ämnet ändå av en hoppfull ton. Det är en bladvändare som man läser i ett enda svep - och författaren svävar aldrig på målet när det gäller skuldfrågan.

Lättlästa böcker från Nypon förlag är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat efter den tänkta läsarens ålder
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christina Wahldén