Utan nåd (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (216.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Fredrik Virtanen
Utgivningsdatum
2020-06-30
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789179950477
Utan nåd (ljudbok)

Utan nåd Ljudbok

(7 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2020-06-30

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
I oktober 2017 blev journalisten Fredrik Virtanen namngiven och uthängd av en instagramkändis som våldtäktsman. Kort tid efteråt publicerades historien i flera traditionella medier. Under några korta veckor vänds hans liv upp och ner.

Boken är i tre delar, och börjar med en tillbakablick på några sommarmånader 2006, som kommer att hemsöka honom drygt tio år senare. Den ödesdigra hösten 2017 exploderar det. Fredrik Virtanen förlorar allt han har, inte bara sitt jobb, utan också det liv han känner.

I ett försök att förstå vad som hände, men också för att överleva, sätter han sig ner och skriver. Han rannsakar händelserna, sitt eget liv och inte minst det som hände i medierna under månaderna som följde. Författaren ger ingen nåd, inte heller till sig själv. Men boken handlar också om hur seriösa medier kastade alla principer om källkritik över bord - med hashtaggen metoo som ursäkt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fredrik Virtanen

  • Kraschad : så förlorade jag en miljon på börsen

    Fredrik Virtanen

    I oktober 2008 rasade världens börser. Hundratals miljarder kronor gick upp i rök på några dagar. En av världens största investmentbanker, Lehman Brothers, gick i konkurs och mängder av småsparare förlorade sina pengar. En av dem som förlorade sto...

  • Kraschad

    Fredrik Virtanen

    Det är en tisdag under den stora finanskrisen hösten 2008, världens börser faller fritt. Marknaden tycks inte ha något golv och i en lägenhet på Folkungagatan ligger journalisten och börsmissbrukaren Fredrik Virtanen gråtande och undrar hur han sk...