Bokbussen kommer vid midnatt (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (304.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Biblioteket i Sidhäll (del 1)
Inläsare
Gunilla Leining
Utgivningsdatum
2021-07-29
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789179952044
Bokbussen kommer vid midnatt (ljudbok)

Bokbussen kommer vid midnatt Ljudbok

(39 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2021-07-29

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den lilla biblioteksfilialen, inhyst i gamla prästgården i byn Sidhäll, hotas av nedläggning om inte de tre anställda lyckas höja utlåningen till helt omöjliga nivåer. Det är nästan som om de lokala makthavarna hittat på allt bara för att kunna få stänga biblioteket för gott och lägga pengarna på annat. Det krävs uppfinningsrikedom, engagemang utöver det vanliga och uppbackning av hela bygden för att Lisa, Eva och Kåge på biblioteket ska lyckas. Men just när allt ändå ser ut att gå vägen kommer dråpslaget - och byn går in i ett helt nytt tidevarv. Där en gammal dansbandsbuss, några motvilliga ungdomar och en hemlig, bokälskande undergroundrörelse får människor att förändras och en sömnig by att vakna upp. För när bokbussen kommer vid midnatt finns det ingen gräns för hur mycket böcker kan betyda i människors liv. "Bokbussen kommer vid midnatt" är en inspirerande feelgoodroman med jävlar anamma! Det är första delen i en serie om biblioteket och byborna i Sidhäll.

"Härlig inspirerande läsning för alla som älskar böcker" (Femina)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bokbussen kommer vid midnatt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bibliotekaries våta dröm
  -, 24 juli 2023

  En av de tråkigaste böcker jag orkat läsa. Den sista fjärdedelen av boken var ganska underhållande men i övrigt kändes den mest som en utdragen reklam för bibliotek. Som Sikh vänder jag mig även mot att Snatam Kaurs namn uttalas helt fel (uttalas som kår) och att Gurbani omnämns som mantra man kan slölyssna på utan att veta vad det betyder. Ingen bok jag kommer att rekommendera till någon.

 2. I feel good!
  -, 8 juli 2023

  Trevlig läsning av i ett aktuellt ämne.
  Åtminstone för oss som bor i glesbygd och där kulturen ofta är hotad och inte anses viktig.
  Persongalleriet består av människor som hade kunnat vara du och jag. Platsen hade kunnat vara var som helst i glesbygden. Historien är underbart bra berättad. Det är nästan som att man känner kampglöden pyra.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sofie Axelzon

 • Bokfestivalen i Djupa skogen

  Sofie Axelzon

  Den lilla biblioteksfilialen i Sidhäll har till bybornas stora glädje öppnats igen och det mesta har återgått till det normala. Bibliotekets dag står för dörren och just i år vill man passa på att fira lite extra genom att bjuda in tre författare,...

 • Gula rosornas stad

  Sofie Axelzon

    Vid ett grävarbete på platsen där Strängnäs kloster en gång stod upptäcks sju kistor som döljer en medeltida bokskatt. Den unga bokhistorikern Iris får det prestigefyllda uppdraget att på plats i Roggeborgen i Strängnäs undersöka det spekta...