Sånt är livet : berättelser från akuten (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (164.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Mikael Sandström
Utgivningsdatum
2023-03-10
Förlag
Bazar Förlag
ISBN
9789180065702
Sånt är livet : berättelser från akuten (ljudbok)

Sånt är livet : berättelser från akuten Ljudbok

(37 röster)  |  Läs 7 recensioner
Ljudbok (MP3), Svenska, 2023-03-10

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Mikael Sandström blev läkare för att jobba med livet. Men det blev också att jobba nära döden. Självklart går dessa storheter hand i hand. Läkaryrket är omväxlande och samtidigt oerhört givande. Känslan av att göra skillnad, att känna sig behövd och att ha kraften och möjligheten att få hjälpa människor när livet inte riktigt blev som man hade tänkt sig.

Efter alla år som expert i TV4 Nyhetsmorgon berättar nu Mikael om livet på akut- och intensivvårdsavdelningar, personliga erfarenheter och möten med patienter som har berört honom utöver det vanliga. Det har handlat om att skapa förtroende mellan läkaren och patienten som gör att patienten klarar av att ta emot ett svårt och oväntat besked.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Sånt är livet : berättelser från akuten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Sånt är livet
  Margareta Sundberg (Jonsered), 20 mars 2023

  Mycket bra bok, humoristiska historier och fakta om människokroppen. Boken är lättläst och underhållande från sida ett till slutet. Man måste beundra Mikael, från ung läkare till erfaren på IVA och Akuten, det är mycket kunskap som krävs, samtidigt äga empati för patienter och anhöriga. Svåra situationer uppstår där läkaren måste arbeta professionellt och samtidigt visa respekt för patienten i alla svåra situationer. Rekommenderar denna bok till alla; patienter, anhöriga, vårdpersonal och övr... Läs hela recensionen

 2. Toppen
  -, 20 mars 2023

  Intressant och roligt att höra vad han varit med om.

 3. Läs
  -, 19 mars 2023

  Fantastisk bok.

 4. Spännande, lärorik och känslosam lyssning!
  -, 17 mars 2023

  Att det var Mikael själv som läste var jättebra, på så vis förstärktes hans genuina engagemang för människan och patientens helhet igenom. Han har en fantastisk förmåga att berätta dessutom på ett mycket pedagogiskt sätt! Boken borde vara obligatorisk för alla som jobbar kliniskt inom vården! Skulle det finnas fler läkare som delar hans syn på läkarens roll för patienten så skulle vården troligtvis inte få lika mycket klagomål på bristen av resurser som är ett faktum idag.

 5. Mycket bra
  -, 16 mars 2023

  Gett mig insikt i hur duktig vårdpersonal vi har i Sverige. Du beskriver allt så enkelt och lättförståeligt.

 6. Bok som fyller ut ett tomrum
  -, 14 mars 2023

  Toppenbra! Välformulerad, med god insikt och analys inom berört område uttryckt på ett positivt och medmänskligt sätt. Klart över förväntan!

 7. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 13 mars 2023

  Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken tyckte jag väldigt mycket om. Den är som en blandning av en biografi och en faktabok. Den är riktigt intressant, och jag fick reda på en massa intressanta fakta. Men den är också mycket berörande och gripande. Jag lyssnade på boken, och den var väldigt bra inläst av författaren själv. Jag kan varmt rekommendera boken. Och jag hoppas verkligen att Doktor Mikael skriver fler böcker om olika fall och händelser från alla hans år inom vården, och då spec... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner