Sekten : ett reportage om Knutby Filadelfia (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
429
Utgivningsdatum
2021-08-22
Förlag
Fri Tanke Förlag
ISBN
9789180203722
Sekten : ett reportage om Knutby Filadelfia (e-bok)

Sekten : ett reportage om Knutby Filadelfia E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-08-22

Styckköp

95

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ingen går med i en sekt. Det är den kärleksfulla gemenskapen som lockar, den stora känslan av mening, strålkastaren av varmt ljus som sköljer över en. Som sedan plötsligt slocknar, och det blir hårt, det blir kallt, och man måste vara stark.

När Knutby Filadelfia faller samman 2016 har församlingen under tjugo år präglats av systematiserad, fysisk och psykologisk misshandel, sexuellt utnyttjande och en bergfast tro på att Himlens drottning, Kristi brud, är en av dem.

I sitt stora reportage möter Anna Lindman de vanliga medlemmarna, pastorerna och barnen som växte upp i sekten, och berättar om den tilltagande radikaliseringen och de rättsliga domarna mot församlingens ledare. Sekten är en omskakade genomlysning av den destruktiva gemenskapens mekanismer och hur denna sorts relationer kan snärja också den starkaste.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Lindman

  • Alla kan dö

    Nina Hemmingsson, Anna Lindman

    Hur orkar man leva när man vet att man när som helst kan dö? Journalisten Anna Lindman och tecknaren Nina Hemmingsson förenas i sin rädsla och bestämmer sig för att våga tala med människor som vet att de har en kort tid kvar att leva. Deras samtal...