Sökaren (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
571
Utgivningsdatum
2023-04-24
Förlag
Modernista
Översättare
Ing-Britt Björklund
ISBN
9789180230322

Sökaren E-bok

(11 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2023-04-24

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Utsedd till Årets bästa thriller av The Times och The Guardian, samt Årets bästa pocket av The Sunday Times och The Times

»En tät berättelse där spänningen hela tiden stiger.« Lotta Olsson rekommenderar Sökaren i DN

»Även deckare kan vara stor litteratur och Sökaren är den bästa romanen jag har läst i år. Det är en rörande berättelse om vänskap över generationsgränser, om vad ensamhet och rädsla gör med oss och om naturens läkande kraft.« Malin Persson Giolito, Vi läser

»Tana French är inte bara en av de främsta thrillerförfattarna, hon är en stor författare.« Gillian Flynn

Cal Hooper trodde att en by på den irländska landsbygden skulle vara den perfekta tillflyktsorten. Efter tjugofem år som polis i Chicago och en uppslitande skilsmässa längtar han efter ett lugnt liv på en vacker plats, med en pub inom rimligt avstånd.
Utredningsarbete är det sista Cal vill ägna sig åt, men när en pojke söker upp honom och ber om hjälp har han svårt att säga nej. Pojkens bror är försvunnen och polisen på orten har avskrivit fallet, med förklaringen att brodern frivilligt rymt hemifrån till följd av familjens sociala situation.
Pojkens belägenhet väcker Cals engagemang, men hans efterforskningar riskerar att försätta även honom i fara. Småstadsidyllen döljer mörka hemligheter, och människor är inte alltid vad de utger sig för att vara.
I översättning av Ing-Britt Björklund.

TANA FRENCH är en bästsäljande irländsk-amerikansk thrillerförfattare, vars böcker har belönats med flera av de stora internationella priserna för kriminalromaner. Sökaren är hennes senaste, fristående thriller. En gripande och andlöst spännande berättelse om vänskap över generationsgränserna, gråskalan mellan rätt och fel, och vilka risker vi är beredda att ta för att hjälpa varandra.

»Spänning när den är som bäst!« Betyg: 5 av 5 - BTJ

»En bladvändare som får det att vända sig i magen av spänning.« Eftermiddagsboken

»En fulländad thriller.« Bibbloagneta
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sökaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Invecklat och oförutsett
    Weine Sivertsson, 1 oktober 2023

    En historia om en man som vill bort från stadslivet i Chicago där han jobbat som polis i 25 år. Han flyttar i Irland i ett litet samhälle med allt vad det innebär. Alla känner alla och lever sitt liv på sitt eget vis med egna värderingar. Man för lära känna personerna i "byn" och blir emellanåt förbannad på deras trångsynthet. Det är en historia med en accepterad "bylag" lite utanför allmänna lagar. Problem som huvudpersonen blir inblandad i handlar om narkotikalangare från Dublin som bygemen... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tana French